Search found 64 matches

by joshinils
Fri Oct 30, 2020 5:27 pm
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: Allow GUI width to be modifiable via Scaling or Setting
Replies: 1
Views: 488

Re: Allow GUI width to be modifiable via Scaling or Setting

adding to this, the "logistics network" list of stored items gets rather long for a main storage area, so more than two columns would allow me to see everything at once without a scrollbar
by joshinils
Tue Sep 15, 2020 5:07 am
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: [1.0.0] can't copy default color from locomotives and stations
Replies: 8
Views: 781

[1.0.0] can't copy default color from locomotives and stations

After placing a locomotive by hand I can not copy the specific color from the loco to a station. After changing the stations color and pasting a locos color it gets the station-default color of 242,0,0 not the locos (default) color 234,17,0. Copy-pasting the default color from a station to a loco do...
by joshinils
Mon Sep 14, 2020 2:16 am
Forum: Duplicates
Topic: [1.0.0] Cannot place ghost train if ghost is 90 degrees rotated from rail.
Replies: 3
Views: 754

Re: [1.0.0] Cannot place ghost train if ghost is 90 degrees rotated from rail.

I also noticed that blueprints of/containing trains are finicky to place, where they won't get placed although I see a preview which has snapped to the rails, I have to be very precise with the cursor.
by joshinils
Sat Sep 12, 2020 3:50 am
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: show range of ghost builds
Replies: 4
Views: 910

Re: show range of ghost builds

Well, the suggestion mine was merged with is somewhat different. I specifically mean holding a blueprint in the newly added map-view. In the map-view the ranges are not visible, whereas on nauvis they are. Regarding nosports' suggestion with 1.0.0 in mind: For ghosts placed in the world the ranges a...
by joshinils
Sun Sep 06, 2020 5:31 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [Rseding91] [1.0.0] Blueprints wont place in map view after moving via wasd
Replies: 1
Views: 1307

[Rseding91] [1.0.0] Blueprints wont place in map view after moving via wasd

placing a blueprint in an area with radar coverage is possible in map view (yay 1.0). dragging a blueprint around while holding left-click will create more instances of it, ie. a line of ghosts. dragging a blueprint around while holding left-click and shift will do the same but mark trees for decons...
by joshinils
Mon Aug 31, 2020 11:54 am
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: show range of ghost builds
Replies: 4
Views: 910

Roboport coverage from blueprints visible in map view

When placing a roboport ghost of a blueprint that contains roboports it would be nice to see the colored ranges. (same with turrets or radars)

This would be helpful when placing large blueprints from map-view.
by joshinils
Tue Feb 18, 2020 9:22 pm
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: [0.18.4] can't copy from ghost
Replies: 2
Views: 512

[0.18.4] can't copy from ghost

i just had the idea to try and copy the settings of a splitter-ghost onto a splitter that is placed. i get that i cant really interact with a ghost, copying to a ghost also feels weirdm, copying from ghost to ghost aswell. but copying from a ghost to a non-ghost, why not? im unsure of the reasoning ...
by joshinils
Wed Jan 29, 2020 8:54 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [posila] [0.18.0] Nightvision does not update map view correctly
Replies: 4
Views: 1891

Re: [posila] [0.18.0] Nightvision does not update map view correctly

Well, this was the first thing I noticed about first playing 0.18 I have to say i dont like this change. Sure, it makes sense, but it is rather annoying as i mostly use map-view. I would like to strongly suggest a research that enables nightvision for all radars. If someone links a mod, I'd be fine ...
by joshinils
Wed Sep 04, 2019 5:41 pm
Forum: Technical Help
Topic: razer chroma is just dark now
Replies: 1
Views: 494

razer chroma is just dark now

so, idk what is inteded for the razer chroma support, but as i see it, it just turns my phillips hue lamps off (i have an led strip behind my monitors and a go), and i havent seen any color or light from them in the time playing factorio since some version in .17.x, i somewhat disliked the always re...
by joshinils
Mon Aug 26, 2019 3:32 pm
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: See the Logistic network-content like the Electric-network-info-menu
Replies: 8
Views: 1385

Re: See the Logistic network-content like the Electric-network-info-menu

its not as much about checking all the time or wanting to move items automatically, but rather i want to sometinmes see if e.g. speed3 modules are produced in a high enough quanitity to warrant going to the base and picking some up. same with checking on production, if GC needs more iron, or if ther...
by joshinils
Thu Aug 22, 2019 9:05 pm
Forum: Minor issues
Topic: stack transfer via stack-split of items with stacksize=1 doesnt really work
Replies: 2
Views: 681

stack transfer via stack-split of items with stacksize=1 doesnt really work

when i try to put half of all the nuclear fuel from my inventory into another, it always transfers all it can fit, opposed to other items with larger stack sizes, where it splits each stack in half. i guess this is because ceil(1/2) == 1, therefore it will take "half" of each stack, not on...
by joshinils
Mon Aug 19, 2019 8:39 am
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: See the Logistic network-content like the Electric-network-info-menu
Replies: 8
Views: 1385

See the Logistic network-content like the Electric-network-info-menu

Heres the scenario, i have about 70 separate Logistic network, with about 10-20 roboports each, i know i have that many cause of the Logistic Networks-Menu which numbers them and tells me how many roboports they each have. But this number they each get is only visible in this menu, not on anythiung ...
by joshinils
Wed Jul 17, 2019 12:57 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [kovarex] [0.17.58] Underground belt preview shows connection to existing exit when placing blueprint
Replies: 1
Views: 1434

[kovarex] [0.17.58] Underground belt preview shows connection to existing exit when placing blueprint

when placing a blueprint of an underground belt which has an entrance and exit the visualisation connects to an exit in the world (not in the blueprint). i expect the connection visualization to connect inside the blueprint. in the image, the top two are from a blueprint (held in the mouse), the bot...
by joshinils
Sun Jul 07, 2019 10:18 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.17.13] Click inconsisntencies on tool palette
Replies: 4
Views: 811

Re: [0.17.13] Click inconsisntencies on tool palette

im afraid i too found this via the search because i apparently can move my mouie quick enough that after clicking the deconstruction planner to hear a sound but not get a decon-planner. i know overall this is consistent with buttons that make this clik-ondown sound, like the menu buttons, but i thin...
by joshinils
Sun Jul 07, 2019 10:11 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.17.54] oil wells get covered by entities on the minimap
Replies: 1
Views: 423

[0.17.54] oil wells get covered by entities on the minimap

i noticed when placing some mass banks of accumulators that the oil wells i placed them over get sort of covered on the minimap. factorio_bug_oil.png upon hover they show up as highlighted and as expected. 1x1 entities such as pipes cover up even more of the wells. but not consistently and not the s...
by joshinils
Sat Apr 13, 2019 5:58 pm
Forum: Duplicates
Topic: [0.17.31] Ability to place a rail at any distance away from the player
Replies: 4
Views: 1056

Re: [0.17.31] Ability to place a rail at any distance away from the player

you were already able to do that, though you were not able to start this type of rail planning via map-view. i would suggest only being able to start placing ghosts if you cant reach the start yourself. if you can reach the strart yourself then the only restriction is how far you can see, as it was ...
by joshinils
Fri Apr 12, 2019 7:16 pm
Forum: Minor issues
Topic: [0.17.30] undo doesnt unmark trees for deconstruction
Replies: 3
Views: 722

Re: [0.17.30] undo doesnt unmark trees for deconstruction

sure, i'll continue to report any- and everything i deem a bug
by joshinils
Fri Apr 12, 2019 6:51 pm
Forum: Minor issues
Topic: [0.17.30] undo doesnt unmark trees for deconstruction
Replies: 3
Views: 722

[0.17.30] undo doesnt unmark trees for deconstruction

after shift-placing a ghost of an assembler over a tree (at the same time marking that tree for deconstruction) then undoing that placement, the tree is still marked for deconstruction.
by joshinils
Fri Apr 12, 2019 2:54 pm
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: train path visualisation in the full-screen map
Replies: 0
Views: 371

train path visualisation in the full-screen map

when i hover over any train in automatic mode it would be nice to see where it is going. likewise for train stops to see which trains are going there. maybe even highlight any trains that have that stop in their schedule but are heading somewhere else. conversely, when i hover over a train, highligh...

Go to advanced search