[Rseding91] [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Hexicube
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 194
Joined: Wed Feb 24, 2016 9:50 pm
Contact:

[Rseding91] [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Hexicube »

Note: This does not affect vanilla gameplay, since no vanilla assembling machine is both a furnace (automatic recipe selection) and uses fluids.

Whenever a furnace type assembler has a fluid for the output and backs up, the inserter feeding the item part of the recipe goes asleep as normal. However, when the assembler is ready to go again, the inserter never wakes up and the assembler sits there with no items. Spinning the inserter 4 times (putting it back to the original orientation), removing and replacing the inserter, or manually inserting a single item is enough to restart production and the inserter works again (until it backs up).

Tested with the following mods:
- Creative Mode
- Custom mod that has a furnace type assembler involving fluids

I've attached a save and my mod, which demonstrates the issue.

Here's an image showing where the issue lies:

Image

The assemblers marked in red are not being fed because the inserters marked in purple are idle. Messing with those inserters will temporarily fix the issue, but setting game speed to 100 and waiting results in the problem resurfacing. This happens every time without fail, and always when the output backs up.
Attachments
Ore Processing Test.zip
(3.64 MiB) Downloaded 21 times
Hexi_Inline_Ore_Processing_0.2.0.zip
(3.64 MiB) Downloaded 25 times
Last edited by Hexicube on Sun Oct 01, 2017 6:05 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 4377
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [14.22] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Klonan »

Does this issue persist in 0.15?

Hexicube
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 194
Joined: Wed Feb 24, 2016 9:50 pm
Contact:

Re: [14.22] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Hexicube »

Issue still exists on 0.15.35.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 10892
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Rseding91 »

Thanks for the report. This is fixed for 0.16.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Hexicube
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 194
Joined: Wed Feb 24, 2016 9:50 pm
Contact:

Re: [Rseding91] [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Hexicube »

Issue persists in 0.16.2. https://mods.factorio.com/mods/Hexicube ... Processing

Steps to reproduce:
- Place a liquidator and provide crushed ore via an inserter as well as sulfuric acid, but do not extract the output.
- Note: A separate issue surfaces if you place the inserter first; The inserter does not activate once acid is provided.
- Once full, extract output.
- Inserter does not resume adding items.
- Rotate the inserter in-place, and now it works.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 10892
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [Rseding91] [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Rseding91 »

Hexicube wrote:Issue persists in 0.16.2. https://mods.factorio.com/mods/Hexicube ... Processing

Steps to reproduce:
- Place a liquidator and provide crushed ore via an inserter as well as sulfuric acid, but do not extract the output.
- Note: A separate issue surfaces if you place the inserter first; The inserter does not activate once acid is provided.
- Once full, extract output.
- Inserter does not resume adding items.
- Rotate the inserter in-place, and now it works.
Can you provide an updated mod and sample save file that shows the issue?
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Hexicube
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 194
Joined: Wed Feb 24, 2016 9:50 pm
Contact:

Re: [Rseding91] [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Hexicube »

Sorry for the large delay, forgot about the issue.

Relevant mod: https://mods.factorio.com/mods/Hexicube ... Processing (tested with v0.5.1 in 0.16.51)

Save is attached.

In the top example, I added the inserter before attaching the acid feed, and it initially operated fine. If it happens to fill the output buffer (200) and deplete the clean ore feed in the same operation, it will stop functioning. I did end up using speed 3s in the first machine in the chain to get this to happen.

In the bottom example, I added the inserter after attaching the acid feed. The machine does not start. This should be far easier to reproduce, as the issue is build-order dependant.

In both examples, if you force the inserter to update (spin it), it resumes functioning until the scenario in the top example presents itself.
Attachments
Ore Liquidation Bug.zip
(2.1 MiB) Downloaded 11 times

mrvn
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 4050
Joined: Mon Sep 05, 2016 9:10 am
Contact:

Re: [Rseding91] [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by mrvn »

I have the same issue with barreling pumps in Angels mods.

Bilka
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 2504
Joined: Sat Aug 13, 2016 9:20 am
Contact:

Re: [Rseding91] [15.35] [Mods] Inserter stops feeding furnace-type assembler

Post by Bilka »

Moving this to resolved for 0.17 because 62434 was resolved for 0.17.
I'm an admin over at https://wiki.factorio.com. Feel free to contact me if there's anything wrong (or right) with it.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users