Search found 24 matches

by TheBearKing
Fri Mar 08, 2019 11:57 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.17.2] Researches sometimes do and sometimes don't remain in list of technologies after selecting them
Replies: 6
Views: 1997

Re: [0.17.2] Researches sometimes do and sometimes don't remain in list of technologies after selecting them

Thanks for the reply, does this mean that any technology that is currently queued will be checkmarked (or marked in some other way to make it clear that you have already selected/queued that research) in the list of technologies?
by TheBearKing
Wed Mar 06, 2019 1:01 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [Oxyd] [0.17.3] mining productivity research numbering does not count correctly
Replies: 3
Views: 1856

Re: [Oxyd] [0.17.3] mining productivity research numbering does not count correctly

@Brathahn, you have to enable it at the time you generate a new map. Also I think if it is currently not available, it will be once you launch a rocket.
by TheBearKing
Fri Mar 01, 2019 5:39 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [Oxyd] [0.17.3] mining productivity research numbering does not count correctly
Replies: 3
Views: 1856

[Oxyd] [0.17.3] mining productivity research numbering does not count correctly

When looking at the box below the research queue we see that the number in the name of the mining productivity research (MPR) does not correspond with the actual mining productivity research. That is, MPR 5-7 are all called MPR 5. Then when a new "tier" of MPR is unlocked, the numbering fo...
by TheBearKing
Thu Feb 28, 2019 11:26 pm
Forum: Minor issues
Topic: [0.17.3] Bush graphic is drawn on top of car
Replies: 3
Views: 729

Re: [0.17.3] Bush graphic is drawn on top of car

Haha, it just seems so out of place:p
by TheBearKing
Thu Feb 28, 2019 11:10 pm
Forum: Minor issues
Topic: [0.17.3] Bush graphic is drawn on top of car
Replies: 3
Views: 729

[0.17.3] Bush graphic is drawn on top of car

When driving the car and I am in the position displayed in the image below, the car is on top of the bushes. 20190301000224_1.jpg When I drive a little bit to the top, the bushes on the ground are drawn on top of the car. This change is like a step function. At one point the bushes are below the car...
by TheBearKing
Thu Feb 28, 2019 4:06 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.17.2] Researches sometimes do and sometimes don't remain in list of technologies after selecting them
Replies: 6
Views: 1997

Re: [0.17.2] Researches sometimes do and sometimes don't remain in list of technologies after selecting them

I see, so a further test indeed shows that every research with a tier associated to it, e.g. "Mining productivity", "Lab research speed", "Projectile damage", will disappear from the list of technologies once selected for research or the queue. Still this seems like a r...
by TheBearKing
Thu Feb 28, 2019 12:33 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.17.2] Researches sometimes do and sometimes don't remain in list of technologies after selecting them
Replies: 6
Views: 1997

[0.17.2] Researches sometimes do and sometimes don't remain in list of technologies after selecting them

When selecting researches to research, or to put in the research queue, sometimes they remain in the list of technologies and sometimes they don't. For example when I select "Stronger explosives 1" it is removed from the list of technologies, however when I select "Portable solar pane...
by TheBearKing
Sun Feb 03, 2019 7:11 pm
Forum: Desyncs with mods
Topic: [0.16.51] Multiplayer desync after setting opengl as graphics option
Replies: 0
Views: 707

[0.16.51] Multiplayer desync after setting opengl as graphics option

Friends and I have a long history in Factorio multiplayer, both heavily modded as vanilla. In our latest run we are trying Pyanodons mods. When running those mods, I found that Pyanodons mods double the memory usage of Factorio (from 10 GB to 20 GB memory usage). This is something inherent to Pyanod...
by TheBearKing
Wed Jan 30, 2019 10:38 pm
Forum: PyMods
Topic: Huge memory load Pyanodons mods
Replies: 14
Views: 2968

Re: Huge memory load Pyanodons mods

Funnily I have an AMD card as well, so somehow my system didn't default to openGL. Well I'll try with the openGL setting, and see if things go worse. My system runs much smoother in any case. Thanks for the help!
by TheBearKing
Wed Jan 30, 2019 5:25 pm
Forum: PyMods
Topic: Huge memory load Pyanodons mods
Replies: 14
Views: 2968

Re: Huge memory load Pyanodons mods

@Cardoyle: I imagine that that is going to work. Unfortunately doesn't this mean that you don't have the nice HR graphics? That would be a shame, in my opinion. @Kingarthur: Thanks for the response, it has been a huge help. I have done some more testing and here is what I found. (openGL can be easil...
by TheBearKing
Tue Jan 29, 2019 11:29 pm
Forum: PyMods
Topic: Huge memory load Pyanodons mods
Replies: 14
Views: 2968

Re: Huge memory load Pyanodons mods

The log file reads: "Initialised Direct3D:...". I am not very knowleadgable on this topic (yet), so does this mean that my gpu is using directX? Any way of changing that option if it does?
by TheBearKing
Tue Jan 29, 2019 6:03 pm
Forum: PyMods
Topic: Huge memory load Pyanodons mods
Replies: 14
Views: 2968

Re: Huge memory load Pyanodons mods

What gpu do u have. I've found that for some reason directx was giving me ram bloat with pymods where as opengl does not
Where do I check this? Ingame I cannot find an option for this
by TheBearKing
Mon Jan 28, 2019 8:20 pm
Forum: PyMods
Topic: Huge memory load Pyanodons mods
Replies: 14
Views: 2968

Huge memory load Pyanodons mods

I am looking at starting a Pyanodons run, and as such I have installed all of Pyanodons mods. However when starting the game I see that pyanodons mods are putting tremendous strain on my system. I have listed the mods I have active below: At the moment I dont have many mods active: Auto research Bel...
by TheBearKing
Mon Feb 12, 2018 12:15 am
Forum: Won't fix.
Topic: [wheybags][0.16.20] opening Lua console ingame prints buffered char
Replies: 9
Views: 2815

Re: [wheybags][0.16.20] opening Lua console ingame prints buffered char

Whether or not you have a buffered character depends on your keyboard layout. The common English layout for example doesn't allow character buffering, so those will not run into this issue. Try setting your layout to one which allows accents and other symbols on letters, and see whether or not you g...
by TheBearKing
Sun Feb 11, 2018 12:58 pm
Forum: Won't fix.
Topic: [wheybags][0.16.20] opening Lua console ingame prints buffered char
Replies: 9
Views: 2815

Re: [wheybags][0.16.20] opening Lua console ingame prints buffered char

Thanks for the reply. Hopefully there is a fix for this when it is easier to implement/when there is time for it. Luckily it is only a minor thing.
by TheBearKing
Sat Jan 27, 2018 6:24 pm
Forum: Won't fix.
Topic: [wheybags][0.16.20] opening Lua console ingame prints buffered char
Replies: 9
Views: 2815

[wheybags][0.16.20] opening Lua console ingame prints buffered char

The standard button to open the Lua console is the GRAVE button. However in some keyboard layouts (like mine) this button is used to put an accent over letters. As such, when pressed it will buffer the accent and put it on the next letter you select on your keyboard. So to summarize what happens: Wh...
by TheBearKing
Fri Aug 18, 2017 4:57 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.32] Bitmap data for sprite null at startup (again)
Replies: 4
Views: 1046

Re: [0.15.32] Bitmap data for sprite null at startup (again)

I think I found the cause of the bug. This week my internal hard drive had a fatal crash. This decline has probably been going on the last month as well so it is my guess that the errors at start up, which had to with not being able to access certain files, is very much related to my failing hard dr...
by TheBearKing
Mon Aug 07, 2017 6:01 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.32] Bitmap data for sprite null at startup (again)
Replies: 4
Views: 1046

Re: [0.15.32] Bitmap data for sprite null at startup (again)

Ok, good to know. If the game crashes on me again, I will let you know.
by TheBearKing
Sun Aug 06, 2017 8:01 am
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.32] Bitmap data for sprite null at startup (again)
Replies: 4
Views: 1046

[0.15.32] Bitmap data for sprite null at startup (again)

I reported the same problem 5 days ago, back then the problem disappeared after validating the game files. Today however the problem returned. I tried starting the game multiple times and even tried validating the game two times to no avail. Finally I got the game to run after I rebooted my computer...
by TheBearKing
Wed Aug 02, 2017 7:11 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.15.31] Bitmap data for sprite null at startup
Replies: 4
Views: 985

Re: [0.15.31] Bitmap data for sprite null at startup

Starting up a second time seems to work as well, so it seems resolved indeed. Thanks for the response though!

Go to advanced search