[Dominik][0.16.41] Output Tunnel-Belt Not Fast-Replacing Splitters

This subforum contains all the issues which we already resolved.

[Dominik][0.16.41] Output Tunnel-Belt Not Fast-Replacing Splitters

Postby Meddleman » Thu May 03, 2018 2:35 pm

Searching forums has not yielded any previous mentions so I figured I'd post it first.

Essentially, when fast-replacing with tunnel-belts, attempting to place the output tunnel on a splitter, nothing happens. As you can see by the attachment JPG, it shows a green highlight meaning a legal replace-target. Clicking, does nothing.
The input fast-replace tunnel does still work as intended.
The same bug happens with yellow belts, and I assume with blues too.

Example.jpg
Example.jpg (123.28 KiB) Viewed 661 times


Not sure what else I can say about this. Save and Logfile provided.

Log File
0.001 2018-05-03 15:44:55; Factorio 0.16.41 (build 36431, win64, steam)
0.001 Operating system: Windows 10 (version 1709)
0.001 Program arguments: "D:\!! - Steam\steamapps\common\Factorio\bin\x64\Factorio.exe"
0.002 Read data path: D:/!! - Steam/steamapps/common/Factorio/data
0.002 Write data path: C:/Users/richo/AppData/Roaming/Factorio [62896/107732MB]
0.002 Binaries path: D:/!! - Steam/steamapps/common/Factorio/bin
0.009 System info: [CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz, 8 cores, RAM: 4013/16249 MB, page: 4289/18681 MB, virtual: 230/134217727 MB, extended virtual: 0 MB]
0.010 Display options: [FullScreen: 1] [VSync: 0] [UIScale: system (100.0%)] [MultiSampling: OFF] [Screen: 255] [Lang: en]
0.011 Available display adapters: 1
0.011 [0]: \\.\DISPLAY1 - Intel(R) HD Graphics 630 {0x05, [0,0], 1920x1080, 32bit, 60Hz}
0.012 Create display on adapter 0. Size 1280x720 at position [310, 162].
0.953 Initialised Direct3D:[0] NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti; driver: nvldumdx.dll 23.21.13.8816
0.960 Video memory size (dedicated video/dedicated system/shared system/available): 4031/0/8124/4088 MB
1.118 DSound: Starting _dsound_update thread
1.118 Device reset internal.
1.118
1.122 Desktop composition is active.
1.122 Graphics settings preset: extreme
1.122 Graphics options: [Graphics quality: high] [Video memory usage: all] [Light scale: 100%] [DXT: false] [Shader: 1]
1.122 [Parallel sprite loading: 1] [Max texture size: 0/8192] [Bmp cache: 0] [Sprite slicing: 1] [Low quality rotation: 0]
1.541 Loading mod core 0.0.0 (data.lua)
1.662 Loading mod base 0.16.41 (data.lua)
2.341 Loading mod base 0.16.41 (data-updates.lua)
2.436 Checksum for core: 2181704526
2.436 Checksum of base: 4164420871
2.611 Loading sounds...
4.197 Info PlayerData.cpp:67: Local player-data.json unavailable
4.197 Info PlayerData.cpp:70: Cloud player-data.json available, timestamp 1525340420
4.361 Loaded shader file D:/!! - Steam/steamapps/common/Factorio/data/core/graphics/shaders/game.cso
4.378 Loaded shader file D:/!! - Steam/steamapps/common/Factorio/data/core/graphics/shaders/zoom-to-world.cso
4.378 Loaded shader file D:/!! - Steam/steamapps/common/Factorio/data/core/graphics/shaders/alpha-mask.cso
4.406 Initial atlas bitmap size is 16384
4.452 Created atlas bitmap 16384x16383 [none]
5.095 Created atlas bitmap 16384x4290 [none]
5.238 Created atlas bitmap 16384x6916 [shadow]
5.477 Created atlas bitmap 16384x2104 [decal]
5.541 Created atlas bitmap 8192x5572 [mipmap]
5.631 Created atlas bitmap 8192x800 [mipmap, smoke]
5.649 Created atlas bitmap 8192x8172 [linear-minification, mipmap, terrain]
5.788 Created atlas bitmap 8192x1360 [linear-minification, mipmap, terrain]
5.812 Created atlas bitmap 8192x2092 [no-crop, trilinear-filtering, icon, light]
5.847 Created atlas bitmap 8192x924 [alpha-mask]
26.147 Sprites loaded
26.147 Convert atlas 8192x5572 to: mipmap
26.414 Convert atlas 8192x800 to: mipmap
26.449 Convert atlas 8192x8172 to: min-linear
26.816 Convert atlas 8192x1360 to: min-linear
26.872 Convert atlas 8192x2092 to: trilinear-filtering
26.967 Convert atlas 8192x924 to: alpha-mask
28.048 Custom inputs active: 0
28.204 Factorio initialised
166.238 Loading map C:\Users\richo\AppData\Roaming\Factorio\saves\SP 1.zip: 11921645 bytes.
166.287 Loading Level.dat: 33224924 bytes.
166.292 Info Scenario.cpp:136: Map version 0.16.41-0
167.932 Loading script.dat: 175 bytes.
167.943 Checksum for script C:/Users/richo/AppData/Roaming/Factorio/temp/currently-playing/control.lua: 2661064125
396.066 Info AppManager.cpp:260: Saving to _autosave3 (blocking).
396.942 Info AppManagerStates.cpp:1642: Saving finished
696.945 Info AppManager.cpp:260: Saving to _autosave1 (blocking).
698.002 Info AppManagerStates.cpp:1642: Saving finished
998.033 Info AppManager.cpp:260: Saving to _autosave2 (blocking).
999.075 Info AppManagerStates.cpp:1642: Saving finished
1299.083 Info AppManager.cpp:260: Saving to _autosave3 (blocking).
1299.974 Info AppManagerStates.cpp:1642: Saving finished
1599.965 Info AppManager.cpp:260: Saving to _autosave1 (blocking).
1600.848 Info AppManagerStates.cpp:1642: Saving finished
Attachments
SP 1.zip
(11.37 MiB) Downloaded 10 times
Meddleman
Inserter
Inserter
 
Posts: 36
Joined: Mon Jun 26, 2017 7:39 pm

Re: [Dominik][0.16.41] Output Tunnel-Belt Not Fast-Replacing Splitters

Postby Dominik » Mon May 14, 2018 1:22 pm

Hi, fixed for the next release. Thanks for the report. There was a problem with the checks as the connected underground belt changes orientation and only two out of four building checks took that into account.
Dominik
Factorio Staff
Factorio Staff
 
Posts: 188
Joined: Sat Oct 12, 2013 9:08 am


Return to Resolved Problems and Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests