[Rseding91] [0.16.35] Crash on single core system in graphics options

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Tirus
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Dec 18, 2017 5:51 pm

[Rseding91] [0.16.35] Crash on single core system in graphics options

Post by Tirus » Sat Mar 24, 2018 11:10 pm

When running Factorio 0.16.X on a single core [Linux] system, it will crash when I try to open the graphics options.
Probably there is a small bug in the slider creation for the render thread count field.

Steps to reproduce:
1. Find a single core system. On Linux you can disable all but one cores during runtime via /sys/devices/system/cpu/cpuX/online. Just echo 0 > online for all but one core. Reenable with echo 1.
2. Start Factorio to main menu.
3. Go to Options -> Graphics -> Crash

The log says:
84.026 Error Util.cpp:49: Can't set min value to >= max value.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7866
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am

Re: [Rseding91] [0.16.35] Crash on single core system in graphics options

Post by Rseding91 » Sat Mar 24, 2018 11:32 pm

Thanks for the report. It's now fixed for the next version of 0.16.
If you want to get ahold of me I'm almost always on IRC and Discord.

chris13524
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 184
Joined: Thu Jun 04, 2015 12:20 am

Re: [Rseding91] [0.16.35] Crash on single core system in graphics options

Post by chris13524 » Wed Mar 28, 2018 12:55 pm

Wow. What a nice bug report!

Lorash
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Sat Jul 15, 2017 6:34 pm

Re: [Rseding91] [0.16.35] Crash on single core system in graphics options

Post by Lorash » Wed Mar 28, 2018 2:35 pm

This is extremely interesting, could you tell in a nutshell what caused the problem?

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7866
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am

Re: [Rseding91] [0.16.35] Crash on single core system in graphics options

Post by Rseding91 » Wed Mar 28, 2018 3:27 pm

Lorash wrote:This is extremely interesting, could you tell in a nutshell what caused the problem?
https://www.reddit.com/r/factorio/comme ... 6/dwf1nen/
If you want to get ahold of me I'm almost always on IRC and Discord.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”