[Pending] Strong lag on servers

Bugs that we were not able to reproduce, and/or are waiting for more detailed info.
Post Reply
User avatar
WIZ4
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 202
Joined: Thu Apr 07, 2016 1:36 pm
Contact:

[Pending] Strong lag on servers

Post by WIZ4 » Mon Aug 29, 2016 9:55 am

0.14.1 No matter what server I did not go, eventually starting lags.FPS / UPS is reduced to 4. I can not move, interact with accommodation facilities. Belts move in the opposite direction. Sometimes I run in place
lagi.gif
lagi.gif (7.94 MiB) Viewed 1558 times
tion.gif
tion.gif (2.14 MiB) Viewed 1555 times
Config PC:
RAM 4GB
videocard GT 630
CPU AMD Phenom II X4 955
At 0.13 it was all okay
Sorry for my google translate
My native language is russian. Sorry if my messages are difficult to read.

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 5481
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by Loewchen » Mon Aug 29, 2016 11:17 am

Did it do that right from the start?

Please upload:
  1. log
  2. save-file
  3. mod folder if you use mods

User avatar
WIZ4
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 202
Joined: Thu Apr 07, 2016 1:36 pm
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by WIZ4 » Mon Aug 29, 2016 12:19 pm

Loewchen wrote:Did it do that right from the start?

Please upload:
  1. log
  2. save-file
  3. mod folder if you use mods
_autosave1.zip
(18.19 MiB) Downloaded 33 times
factorio-current.log
(21.38 KiB) Downloaded 33 times
My native language is russian. Sorry if my messages are difficult to read.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9981
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by Rseding91 » Mon Aug 29, 2016 1:00 pm

What's your internet speed/quality?

The log shows that your client is skipping pretty much all of the ticks because it can't keep up with the server.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
WIZ4
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 202
Joined: Thu Apr 07, 2016 1:36 pm
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by WIZ4 » Mon Aug 29, 2016 1:21 pm

Rseding91 wrote:What's your internet speed/quality?

The log shows that your client is skipping pretty much all of the ticks because it can't keep up with the server.
Screenshot_10.png
Screenshot_10.png (354.19 KiB) Viewed 1521 times
My native language is russian. Sorry if my messages are difficult to read.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9981
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by Rseding91 » Mon Aug 29, 2016 1:53 pm

What's your connection speed to the server? I too also have great connection to the servers near me.

It could also be the server(s) you're connecting to that have internet issues. Is anyone else in your area having issues connecting to the server(s) you're having issues with?
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
WIZ4
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 202
Joined: Thu Apr 07, 2016 1:36 pm
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by WIZ4 » Mon Aug 29, 2016 2:12 pm

Rseding91 wrote:What's your connection speed to the server? I too also have great connection to the servers near me.

It could also be the server(s) you're connecting to that have internet issues. Is anyone else in your area having issues connecting to the server(s) you're having issues with?
The server is located in Odessa, other players are no problems
A4JRZi6wWFw.jpg
A4JRZi6wWFw.jpg (77.54 KiB) Viewed 1509 times
My native language is russian. Sorry if my messages are difficult to read.

Rednax
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 10
Joined: Sat Jul 16, 2016 1:11 pm
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by Rednax » Mon Aug 29, 2016 8:58 pm

Hello there,

I have the same issue, and some interesting stuff to share:
1. It's not network speed, as the server is right next to my game pc, on the same desk, connected via a 100Mb router. I connect to it via the local IP.
2. I too have a phenom X4, but so has the server.
3. The server is fine, since my friend can connect to it (even while I'm lagging as hell) and he has no trouble what so ever.
4. If I play the map singleplayer, I get 60 fps/ups straight. Dips to maybe 55, but never under 50. Unless I open the train overview, which is a massive hit on my fps, but my ups remains fine.
5. There are lots of trains. I means LOTS OF TRAINS (Hence the fps drop due to all the pictures in picture, which nobody uses btw).
6. There are lots of Aliens.
7. Were are running Bobs, FAT, and a few minor mods, such as reach distance.
8. Catching up on joining the game takes ages. Like several minutes at least. This is quite stupid when I'm the only one to join the game... The server should wait for at least a single player to be ready before starting the game.

Edit:
I created a log and save for you guys to work with. I noticed during this run that the ups was swinging between 5 and 30 ups on the client.
Link to all the files:
https://drive.google.com/open?id=0B8oFK ... WJZdjFHREk

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 3943
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: Strong lag on servers

Post by Klonan » Tue Aug 30, 2016 2:20 pm

I cannot reproduce the issue,

Can you provide a savegame with all mods installed,
A .zip of your mods,
And information about the server and other peers

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 5481
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: [Pending] Strong lag on servers

Post by Loewchen » Tue Aug 30, 2016 3:01 pm

I had this issue myself today, but just for about 2 seconds. the player movement stopped (not the animation though), the game slowed down and afterwards the game proceeded with about 3x the normal speed for a sec (making a horrible sound) until it went on normally. Happened about 3x in total the other 2 even shorter in duration.
  1. No mods.
  2. 7 Player online
  3. Capable server: https://www.reddit.com/r/factorio/comme ... 247_in_eu/
Log:
factorio-current.log
(671.97 KiB) Downloaded 47 times
Could not find anything interesting. It happened some time after my successful connect (line 3963).

Post Reply

Return to “Pending”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users