Bug Reports
Bug Reports
Please post your bug reports here
Re: Bug Reports
IN the Tree field thing MK2 trees that grow on the edges of the field are not harvested. Also the ashery consumption is tiny, but the problem is if you need tiny amounts of power over what you produce, it slows down to 50% or lower because its low power usage.
Last one my not be a bug but oh well.
Last one my not be a bug but oh well.
Re: Bug Reports
Field Mark II use construction robots, it's not a bug.
Biters are so cute ^_^
Sorry for my poor English. I'm from Bearland.
Sorry for my poor English. I'm from Bearland.
Re: Bug Reports
Thanks for the bug-reports. The first one was fixed in v1.0.Deathmage wrote:IN the Tree field thing MK2 trees that grow on the edges of the field are not harvested. Also the ashery consumption is tiny, but the problem is if you need tiny amounts of power over what you produce, it slows down to 50% or lower because its low power usage.
Last one my not be a bug but oh well.
Anyway I introduced another bug related to it. Right now only the bottom line of trees is marked for deconstruction.
If you want to fix it by your own open the control.lua and replace line 360 & 361 with:
Code: Select all
local areaPosMin = {x = fieldPos.x - glob.treefarm.fieldmk2[1].areaRadius - 1, y = fieldPos.y - glob.treefarm.fieldmk2[1].areaRadius - 1}
local areaPosMax = {x = fieldPos.x + glob.treefarm.fieldmk2[1].areaRadius + 1, y = fieldPos.y + glob.treefarm.fieldmk2[1].areaRadius + 1}
Code: Select all
local rootFrame = game.player.gui.center.add{type = "frame", name = "fieldmk2Root", caption = game.getlocalisedentityname("fieldmk2"), direction = "vertical"}
Re: Bug Reports
Is the Field Mk2 supposed to print to the player console the XY locations of entities in its growing area?
commenting out line 364 fixes this, maybe add a debug flag check?
commenting out line 364 fixes this, maybe add a debug flag check?
Re: Bug Reports
Thanks for the report. As you guessed correctly it was a forgotten debug-msg.Surma wrote:Is the Field Mk2 supposed to print to the player console the XY locations of entities in its growing area?
commenting out line 364 fixes this, maybe add a debug flag check?
It is fixed
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
I started a world with Treefarm Mod version 0.10.0 and I updatet the mod to the latest version. When I now try to load the world I get this error messages.
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
Re: Bug Reports
Thanks for the bugreport. I have a rough idea what is causing this, but it would be really helpful if you could upload the savegame and post a link to it.
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
I'm using arround 10 mods. Is this a Problem with the savegame compatibility? Anyway here is the savegame: (removed)
Last edited by SuperSandro2000 on Fri May 23, 2014 8:50 am, edited 1 time in total.
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
Re: Bug Reports
Thx, I fixed it.
Just uploaded 1.0.3 that contains the fix.
If you want to fix it by your own the only thing you have to do is replacing the given line in the utils.lua file with
Just uploaded 1.0.3 that contains the fix.
If you want to fix it by your own the only thing you have to do is replacing the given line in the utils.lua file with
Code: Select all
if (glob.treefarm.fieldmk2 ~= nil) and (glob.treefarm.fieldmk2.entities ~= nil) then
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
Thx. I update all. And great Mod!
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
Next Bug:
When I update all my seeds get removed. Can you do something against this? I have 4k wood but it would be nice.
When I update all my seeds get removed. Can you do something against this? I have 4k wood but it would be nice.
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
Re: Bug Reports
Great... Just giving tips on how to create migration files and forgot in my own mod...
Uploaded a new version that includes the bugfix and the russian translation (thanks vitduo).
If you do not want to download the complete mod again, I attached a zip file with the needed folder. You have to unzip it and place the folder in the treefarm-mod folder.
Sorry for the inconvenience
Uploaded a new version that includes the bugfix and the russian translation (thanks vitduo).
If you do not want to download the complete mod again, I attached a zip file with the needed folder. You have to unzip it and place the folder in the treefarm-mod folder.
Sorry for the inconvenience
- Attachments
-
- migrations.zip
- (360 Bytes) Downloaded 310 times
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
In Germany I would say: Is nicht schlimm.
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
Re: Bug Reports
And I would answer: trotzdem doof
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
Can I become Beta-Tester?
Why?
You must test your mod because the Field MK II is bugy. When I want to build it the green building is not showing and when it's build the green plant area is also not showing.
And the version number that is under downloads is wrong.
What does AlienPlant?
Why?
You must test your mod because the Field MK II is bugy. When I want to build it the green building is not showing and when it's build the green plant area is also not showing.
And the version number that is under downloads is wrong.
What does AlienPlant?
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
Re: Bug Reports
Well, I would not call it buggy, because that is the way how it is/was programmed. Anyway some sort of overlay that shows the used area when the gui is open does not sound bad.
AlienPlant is an example-mod that shows how to create add-ons for the mod (for additional plants). It introduces a plant that produces alien-artifacts. It is very OP and I do not recommend it for normal-playing because of this.
I do not need beta-testers right not, but I keep that in mind when a new release is just around the corner.
AlienPlant is an example-mod that shows how to create add-ons for the mod (for additional plants). It introduces a plant that produces alien-artifacts. It is very OP and I do not recommend it for normal-playing because of this.
I do not need beta-testers right not, but I keep that in mind when a new release is just around the corner.
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
I mean this: (hard to describe)
Next Bug: I want the Field next to the Inserte but this is not possible. I must remove th inserter and rebuild it than it works.
I think the hitbox while I'm building is to big.
Next Bug: I want the Field next to the Inserte but this is not possible. I must remove th inserter and rebuild it than it works.
I think the hitbox while I'm building is to big.
Last edited by SuperSandro2000 on Tue May 27, 2014 10:17 am, edited 2 times in total.
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
- SuperSandro2000
- Filter Inserter
- Posts: 742
- Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
- Contact:
Re: Bug Reports
I think this is a bug. Fully grown AlienPlants droping only one Alien artifact.
Please call me simply Sandro.
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
My Main Mods: Sandro's fixes, Expanded Rocket Payloads Touched by an AngelBob and more can be found here
Re: Bug Reports
Not sure if this is a bug or something but the only thing I can make right now is the tree farm. Is there some research I have to do to unlock the rest or something?