[0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Ardagan
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 101
Joined: Sat Dec 21, 2013 11:24 pm
Contact:

[0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by Ardagan » Sat Dec 28, 2013 2:00 am

Don't think image will help here.

At some point got 4.3G electric poles at my active slot. Had same issue eventually with destroyer bots, but don't have savegame atm.
Attachments
1.7z
Save game
(2.21 MiB) Downloaded 87 times

Tami
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 141
Joined: Tue Nov 19, 2013 11:29 am
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by Tami » Sat Dec 28, 2013 11:39 am

ive noticed it too, its independend from item in the slot. So instead of number count of items in the slot, there is listen 4.3G. I think its limited to the new toolbelt research, but dont know. You can still use the item in the given slot and also the intern number reduced too, but you dont c it.

Ardagan
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 101
Joined: Sat Dec 21, 2013 11:24 pm
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by Ardagan » Sat Dec 28, 2013 12:12 pm

internally, the amount of items become -1 in slot. The check is for 0. So starting from -1 it decreases. Basically this means that you get about 2^64 items. I don't know what will happen when count will become positive though. If game will try to split the chunks -- this will cause big problems.

slpwnd
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1837
Joined: Sun Feb 03, 2013 2:51 pm
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by slpwnd » Tue Dec 31, 2013 9:28 am

Some bugs in this logic has been done for the 0.8.5. Though we couldn't reproduce the issue and therefore we couldn't test whether this has helped (though it probably had).

Ardagan
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 101
Joined: Sat Dec 21, 2013 11:24 pm
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by Ardagan » Sat Jan 04, 2014 3:24 am

Running [0.8.5] still have the bug. Approximate steps to reproduce (I tested on distractor capsules):

1) select additional row on belt
2) reserve left 5 slots for distractor capsules and put 1 distractor capsule in each slot
3) add logistic bots that bring more capsules to you
4) set hotkey for leftmost slot
5) shoot distractor bots from first slot using hotkey.

I just managed to get -1 in first slot using this logic. One thing to point: i had 60 more capsules on primary belt row.
This seem to be pretty stable bug for me. Will try to get this once again ^_^

Ardagan
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 101
Joined: Sat Dec 21, 2013 11:24 pm
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by Ardagan » Sat Jan 04, 2014 3:27 am

Ok.
1) i did have that once.
2) I can't repro that using steps above, but that's what worked :(

Ardagan
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 101
Joined: Sat Dec 21, 2013 11:24 pm
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by Ardagan » Sat Jan 04, 2014 3:30 am

Ok. Got it.


Steps from above, then do next:
6) make second left slot (or two slots) empty (but reserved), make first slot empty
7) wait for logistic bot to bring you item => all empty slots show that they have items in them, but do not show count
8) shoot distractor bot from first slot => first slot has -1 items :P

User avatar
ssilk
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 10432
Joined: Tue Apr 16, 2013 10:35 pm
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by ssilk » Sat Jan 04, 2014 8:27 am

100 points for duration to find a bug at Ardagan. :)

Only 50 points in B-note for triple post. :twisted:
Cool suggestion: Eatable MOUSE-pointers.
Have you used the Advanced Search today?
Need help, question? FAQ - Wiki - Forum help
I still like small signatures...

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7085
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by kovarex » Sat Jan 04, 2014 10:08 am

Ardagan wrote:Ok. Got it.


Steps from above, then do next:
6) make second left slot (or two slots) empty (but reserved), make first slot empty
7) wait for logistic bot to bring you item => all empty slots show that they have items in them, but do not show count
8) shoot distractor bot from first slot => first slot has -1 items :P
Hallelujah :)
Thank you I was able to reproduce and fix it.

Ardagan
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 101
Joined: Sat Dec 21, 2013 11:24 pm
Contact:

Re: [0.7.5]and[0.8.*] got 4.3G items in active slot

Post by Ardagan » Sun Jan 05, 2014 4:58 am

^_^ Great. I can also provide sample fix code and unittest in case if I have sources :P

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users