[slpwnd]Timeout when sending map. (0.12.1)

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
FalcoGer
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 78
Joined: Fri Sep 05, 2014 3:11 pm
Contact:

[slpwnd]Timeout when sending map. (0.12.1)

Post by FalcoGer »

Playing with my friend over hamachi (network tunneling tool) we can only start on a new map or load a small map (smaller than radar coverage without scanning) because he gets timed out while downloading the map. the map is still uploading at the time, so it definitely not a timeout. So he gets thrown out before the upload is completed for no reason at all. When reconnecting he starts the download at 0 again, about halfway through the timeout bar starts again, and he gets dropped just before finishing the download.

Also can't play over ipv4, even though port is forwarded. tried a different port, too.




edit 1: setting latency to 2 seconds "solved" the issue. except it's unplayable
edit 2: narrowed it down to 700ms. I suspect the map upload/download messes up the ping, which is then above the selected latency for the server. that's rubbish though.
also switch to tcp. transferring game data with udp doesn't make any sense at all.
Last edited by FalcoGer on Sun Jul 26, 2015 7:03 pm, edited 2 times in total.

FalcoGer
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 78
Joined: Fri Sep 05, 2014 3:11 pm
Contact:

Re: Timeout when sending map.

Post by FalcoGer »

Also the upload bar twitches all over the place, the numbers are consistent though
Attachments
2015-07-25_00001.jpg
2015-07-25_00001.jpg (315.15 KiB) Viewed 2154 times

slpwnd
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1835
Joined: Sun Feb 03, 2013 2:51 pm
Contact:

Re: Timeout when sending map. (0.12.1)

Post by slpwnd »


slpwnd
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1835
Joined: Sun Feb 03, 2013 2:51 pm
Contact:

Re: [slpwnd]Timeout when sending map. (0.12.1)

Post by slpwnd »

We have changed the timeout mechanism to be super relaxed during map upload / download. This should fix the uploading on slower lines. If the problem persists in 0.12.2 please report again :)

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users