[0.17.46] Locked map settins after restarting NPE

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 4051
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am
Contact:

[0.17.46] Locked map settins after restarting NPE

Post by eradicator »

What?

After pressing new game most settings are locked.

How?

Play -> Start Campaign -> Introduction -> Play -> Arrival -> Play -> Press ESC -> Restart -> Restart -> Press ESC -> Quit Game -> Quit -> Play -> New Game

Also might require the map preset from this not-actually-resolved old bug (should i make a new thread for that?)
locked.png
locked.png (57.44 KiB) Viewed 829 times
Author of: Hand Crank Generator, Screenshot Hotkey 2.0, /sudo
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English
My code in the post above is dedicated to the public domain under CC0.

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 4367
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [0.17.46] Locked map settins after restarting NPE

Post by Klonan »

The real bug, is that the NPE map gen settings are copied into the preview

They are locked because all the resources are disabled

User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 4051
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am
Contact:

Re: [0.17.46] Locked map settins after restarting NPE

Post by eradicator »

Also not sure if this should be considered the same bug or just a missing feature:

When map settings are "copied" (as you just called it) to the New Game screen the preset selection (Default, Island, etc) is not copied, only the settings.

This can lead to i.e. my scheme (wrongly selected again) having an "Island size" slider.
  • Create new map with Island preview
  • Save game
  • Quit game, Restart (to reset New Game screen)
  • Load Island savegame
  • Restart Island savegame (to copy to New Game screen)
  • Go to New Game screen and see the Island Slider on my preset (or on "Default" without mods)
islandsize.png
islandsize.png (39.43 KiB) Viewed 765 times
Author of: Hand Crank Generator, Screenshot Hotkey 2.0, /sudo
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English
My code in the post above is dedicated to the public domain under CC0.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 10869
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.17.46] Locked map settins after restarting NPE

Post by Rseding91 »

Thanks for the report. It's now fixed for the next version of 0.17.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 4051
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am
Contact:

Re: [0.17.46] Locked map settins after restarting NPE

Post by eradicator »

Rseding91 wrote:
Thu Jun 27, 2019 3:35 pm
Thanks for the report. It's now fixed for the next version of 0.17.
Does this include the re-fix for the old bug of "Default" not being selected by default?
Author of: Hand Crank Generator, Screenshot Hotkey 2.0, /sudo
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English
My code in the post above is dedicated to the public domain under CC0.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 10869
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.17.46] Locked map settins after restarting NPE

Post by Rseding91 »

eradicator wrote:
Thu Jun 27, 2019 4:46 pm
Rseding91 wrote:
Thu Jun 27, 2019 3:35 pm
Thanks for the report. It's now fixed for the next version of 0.17.
Does this include the re-fix for the old bug of "Default" not being selected by default?
I don't know. I have strong opinions about that entire feature and wanting to remove all the "smart" logic around it but others keep wanting to add more complexity.

I'm not going to touch it since I consider everything past the initial addition of the feature to be wasted development time.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users