[0.16.43] LuaEntityPrototype braking_force not correct

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
beiju
Inserter
Inserter
Posts: 35
Joined: Thu Feb 02, 2017 3:52 pm
Contact:

[0.16.43] LuaEntityPrototype braking_force not correct

Post by beiju » Thu May 17, 2018 6:33 pm

Based on the documentation here, I expected the braking_force property of a LuaEntityPrototype on a car entity to be related in some way to the braking_power property in the prototype definition. Instead it seems to always return the value 0.002, no matter what changes I make to braking_power in the game files. I know the changes are taking effect because the car/tank brakes faster or slower according to how I change the prototype.

If I've misunderstood the documentation, please consider this to be a request for more specific documentation and a for way to read the braking_power of a car entity.

Steps to reproduce: Get in a car or tank and run the following snippet in the console. Modify the braking_power for the car and/or tank in base/prototypes/entity/entities.lua (or alter it the proper way, with a mod) and restart Factorio. Run the snippet again and notice that the value doesn't change.

Code: Select all

/c game.player.print(game.player.vehicle.prototype.braking_force)

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 3808
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [0.16.43] LuaEntityPrototype braking_force not correct

Post by Klonan » Thu May 17, 2018 7:46 pm

Thanks for the report,

It was returning the friction force, not the braking force

It is resolved for the next release

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users