[HanziQ][for 0.17][0.16.34] Mods GUI not refreshing after ingame mod update

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
Dev-iL
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 217
Joined: Thu Jul 02, 2015 2:48 pm
Contact:

[HanziQ][for 0.17][0.16.34] Mods GUI not refreshing after ingame mod update

Post by Dev-iL » Fri Mar 23, 2018 2:26 pm

What did you do?
  1. I had some disabled and out-of-date mods.
  2. I went to the mods browser and clicked the "Check for updates" button.
  3. Some mod names changed to yellow.
  4. I clicked the "Update mods button".
What happened?
  1. A popup with a progress bar appeared, with a green bar that says "downloading".
  2. After the bar reached the end, the Mods window re-appeared, with the yellow mods from before still colored yellow. Exiting to the main menu, or clicking "Check for updates" didn't change the color of these mods.
  3. The "Update mods" button can be clicked again, which just restarts the download.
What did you expect to happen instead?
It's unclear whether the update succeeded or failed. In case of success, I'd expect the yellow mods to turn gray. In case of failure I'd expect an error to appear.
Leading Hebrew translator of Factorio.

User avatar
HanziQ
Former Staff
Former Staff
Posts: 630
Joined: Fri Mar 27, 2015 7:07 am
Contact:

Re: [Hanziq] [0.16.34] Mods GUI not refreshing after ingame mod update

Post by HanziQ » Mon May 28, 2018 7:39 am

I will probably leave any GUI related changes for 0.17, as this unfortunately requires some larger refactoring inside the code. The only easy way to prevent this is to enable the 'Enable new mods' which controls, whether the game restarts immediately after updating mods, or not. It doesn't really make sense for this config option to control this behaviour, that will also change.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users