[0.18.33] Windows - ASIO Reset

Post your bugs and problems so we can fix them.
Post Reply
Owoshima
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Jul 15, 2019 1:49 am
Contact:

[0.18.33] Windows - ASIO Reset

Post by Owoshima »

As far as I know this only pertains to Windows, or any OS that uses ASIO for audio.

Every so often when I play Factorio after a random amount of time my ASIO drivers will disable/reset themselves and I will lose audio output, forcing me to have to manually go to the driver's settings and reset it's "grab".

The ASIO program I use is ASIO LINK PRO, and here is a screenshot below:
Image

I have circled the RESET parameter that I have to press when I lose audio from Factorio.
This is annoying because if I'm on a group call, Discord, I will also lose audio from Discord itself, thus forcing me to have to leave and re-enter the call after resetting.

I've never had this problem with another game and it makes streaming it with my friends all the more difficult. I also want to note that I have not had this problem before when 0.17 was finalized, neither in the 0.17.X phases. This seems to purely be a 0.18.0-0.18.X thing.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 10872
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.18.33] Windows - ASIO Reset

Post by Rseding91 »

Something to note: audio hasn't changed in years. We still use the same code from 0.14 and before in all the versions you mentioned.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Owoshima
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Jul 15, 2019 1:49 am
Contact:

Re: [0.18.33] Windows - ASIO Reset

Post by Owoshima »

That's very interesting to know!
I'll have to keep looking at it on my end, I've used the same audio setup for years that's why I mentioned it was only affecting me recently.

Post Reply

Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users