[0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post your bugs and problems so we can fix them.
Post Reply
wahming
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 186
Joined: Sun May 17, 2015 8:30 pm
Contact:

[0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by wahming » Wed Feb 27, 2019 10:25 am

e.g. if you're placing transport belts, and you click on another belt in the same facing, you get the floating error message "Transport belt is in the way". This is unnecessary and irrelevant information. As a general rule, if whatever is in the way is the same object and the exact same positioning as what you're trying to place, skip the error message.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7287
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by kovarex » Fri Mar 01, 2019 11:09 pm

Yes, I agree, that in this case, it shouldn't make the message.

gamestefan
Inserter
Inserter
Posts: 21
Joined: Sun Dec 17, 2017 5:37 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by gamestefan » Sat Mar 02, 2019 10:23 am

I noticed that the same happens when pasting a blueprint over existing items using the new copy-paste features. Placing the blueprint holding shift does not give a floating message.

User avatar
BlueTemplar
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 987
Joined: Fri Jun 08, 2018 2:16 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by BlueTemplar » Sat Mar 02, 2019 10:50 am

Should this be happening ?
Attachments
cannot_fast-replace_ghost_belt.jpg
cannot_fast-replace_ghost_belt.jpg (27.42 KiB) Viewed 2635 times

catpig
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 15
Joined: Sat Jan 21, 2017 11:01 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by catpig » Tue Mar 05, 2019 7:11 pm

BlueTemplar wrote:
Sat Mar 02, 2019 10:50 am
Should this be happening ?
I think I would prefer it would let you overwrite in that situation, like with real belt placing.

User avatar
Reika
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 386
Joined: Tue May 19, 2015 1:56 am
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by Reika » Tue Mar 12, 2019 7:26 pm

catpig wrote:
Tue Mar 05, 2019 7:11 pm
BlueTemplar wrote:
Sat Mar 02, 2019 10:50 am
Should this be happening ?
I think I would prefer it would let you overwrite in that situation, like with real belt placing.
Agreed.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7287
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by kovarex » Wed Mar 13, 2019 11:24 am

Reika wrote:
Tue Mar 12, 2019 7:26 pm
catpig wrote:
Tue Mar 05, 2019 7:11 pm
BlueTemplar wrote:
Sat Mar 02, 2019 10:50 am
Should this be happening ?
I think I would prefer it would let you overwrite in that situation, like with real belt placing.
Agreed.
Ghost building tweaks like this is one of the bigger tasks for later :)

Solinya
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 18
Joined: Sun Mar 17, 2019 10:39 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by Solinya » Mon Mar 18, 2019 12:00 am

wahming wrote:
Wed Feb 27, 2019 10:25 am
e.g. if you're placing transport belts, and you click on another belt in the same facing, you get the floating error message "Transport belt is in the way". This is unnecessary and irrelevant information. As a general rule, if whatever is in the way is the same object and the exact same positioning as what you're trying to place, skip the error message.
In general I would agree, but there are some cases it's useful. For example, when building a stone wall through a forest, the tree sprites cover up tiles above them, so it can be hard to tell if there's a wall underneath all the trees. In this case, seeing "a wall is in the way" actually helped confirm I had a solid wall present as there's no way (afaik) to rotate the camera or see under the trees without removing them.

It's also been a little helpful when trying to upgrade e.g. red belt to yellow belt on belts full of items in the middle of a multi-belt bus, where it can be hard to tell which type is under the mess. Same with items where it can be hard to tell if they're a blueprint ghost or not (such as small power poles).

User avatar
TruePikachu
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 865
Joined: Sat Apr 09, 2016 8:39 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by TruePikachu » Tue Mar 19, 2019 3:41 am

I'm just curious, is there any particular reason why this is stickied?

tehfreek
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 331
Joined: Thu Mar 17, 2016 7:34 am
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by tehfreek » Wed Mar 20, 2019 12:06 am

It's probably one of those important-but-not-trivial fixes, so its visibility needs to be high.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7287
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by kovarex » Thu Mar 21, 2019 4:44 pm

Acknowledged problem that isn't fixed right away, so it stays on the top and is not reported repeatadly.

wahming
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 186
Joined: Sun May 17, 2015 8:30 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by wahming » Fri Mar 22, 2019 4:25 am

kovarex wrote:
Thu Mar 21, 2019 4:44 pm
Acknowledged problem that isn't fixed right away, so it stays on the top and is not reported repeatadly.
I suppose that means it'll be fixed next week instead of this week.

Ultros
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 112
Joined: Thu Apr 04, 2019 4:25 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by Ultros » Thu Apr 04, 2019 4:38 pm

catpig wrote:
Tue Mar 05, 2019 7:11 pm
BlueTemplar wrote:
Sat Mar 02, 2019 10:50 am
Should this be happening ?
I think I would prefer it would let you overwrite in that situation, like with real belt placing.
+1 to the agree. This also applies to replacing a non-ghost entity with a ghost entity, which I think should also be allowed. Without modding reach, it is annoying to have to run over to rotate an item when your workflow deals with mostly remote bot placement.

User avatar
TruePikachu
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 865
Joined: Sat Apr 09, 2016 8:39 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by TruePikachu » Fri Apr 05, 2019 1:30 am

Ultros wrote:
Thu Apr 04, 2019 4:38 pm
catpig wrote:
Tue Mar 05, 2019 7:11 pm
BlueTemplar wrote:
Sat Mar 02, 2019 10:50 am
Should this be happening ?
I think I would prefer it would let you overwrite in that situation, like with real belt placing.
+1 to the agree. This also applies to replacing a non-ghost entity with a ghost entity, which I think should also be allowed. Without modding reach, it is annoying to have to run over to rotate an item when your workflow deals with mostly remote bot placement.
I'm not quite sure about directly replacing non-ghosts with ghosts, as it can mess up some workflows e.g. copy/pasting chunks of belt to extend busses. Maybe using a modifier key (Ctrl? Shift doesn't feel like a proper fit for this in all situations).

User avatar
bobingabout
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 6661
Joined: Fri May 09, 2014 1:01 pm
Contact:

Re: [0.17.1] "'Item' is in the way" message should not appear for the same item placed

Post by bobingabout » Wed May 22, 2019 9:22 pm

Place a gate over a wall (or wall over a gate) and it works fine.
Do the same with a ghost, error, cannot place gate, wall is in the way.
Creator of Bob's mods. Expanding your gameplay since version 0.9.8.

Post Reply

Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: Oxyd, posila, Sircus