0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Things that has been reported already before.
Post Reply
User avatar
impetus maximus
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1299
Joined: Sat Aug 20, 2016 10:07 pm
Contact:

0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by impetus maximus »

running a headless server on the machine i also play on. server starts fine now. however when it comes time to download the map
after connecting to multiplayer/localhost, it just sits at 0.
[edit] setting max_upload_in_kilobytes_per_second to anything besides 0 makes the upload stall.
0.14.11.mapDL.png
[edit]log removed[/edit]
Last edited by impetus maximus on Tue Oct 04, 2016 12:29 pm, edited 3 times in total.

User avatar
impetus maximus
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1299
Joined: Sat Aug 20, 2016 10:07 pm
Contact:

Re: 0.14.11 map won't download from headless server Win64

Post by impetus maximus »

forgot to add the client log file. seems to be timing out when trying to download.

[edit] removed key, and system username from log.
[edit2]log removed
Last edited by impetus maximus on Tue Oct 04, 2016 12:29 pm, edited 1 time in total.

User avatar
impetus maximus
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1299
Joined: Sat Aug 20, 2016 10:07 pm
Contact:

Re: 0.14.11 map won't download from headless server Win64

Post by impetus maximus »

just had a friend connect (0.14.12) and he wasn't able to download the map. stuck at 0%.

User avatar
impetus maximus
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1299
Joined: Sat Aug 20, 2016 10:07 pm
Contact:

Re: 0.14.11 map won't download from headless server Win64

Post by impetus maximus »

ok, i just changed the max_upload_in_kilobytes_per_second to 0 and i'm able to download the map.
setting it to anything besides 0 makes the download stall.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7448
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by kovarex »

This is being worked on and it should be fixed in the next version.

User avatar
impetus maximus
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1299
Joined: Sat Aug 20, 2016 10:07 pm
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by impetus maximus »

thank you 8-)

Nanostech
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Apr 10, 2016 4:22 pm
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by Nanostech »

Several multiplayer maps I have joined it downloads at my full connection speed, 10mbit for most the map then it suddenly slows down to like 500 b/s not kb just b, so it estimate hours to finish download like last quarter of the map file. Makes it impossible to join some servers.

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6012
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by Loewchen »

Nanostech wrote:Several multiplayer maps I have joined it downloads at my full connection speed, 10mbit for most the map then it suddenly slows down to like 500 b/s not kb just b, so it estimate hours to finish download like last quarter of the map file. Makes it impossible to join some servers.
That is not related to the issue in this report, do not derail it!

User avatar
impetus maximus
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1299
Joined: Sat Aug 20, 2016 10:07 pm
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by impetus maximus »

wait, resolved? :? this still does not work for me.

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6012
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by Loewchen »

impetus maximus wrote:wait, resolved? :? this still does not work for me.
The name is wrong, it is in byte/s. No idea why it has been moved to fixed, it is not yet: viewtopic.php?f=7&t=35047

Twinsen
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1127
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:10 am
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by Twinsen »

Duplicate of viewtopic.php?f=7&t=35047

I assume initial problem of the topic is that limits under 101KB/s not work, limiting the speed to 0.
Fixed in Version: 0.14.15.

User avatar
impetus maximus
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1299
Joined: Sat Aug 20, 2016 10:07 pm
Contact:

Re: 0.14.11 max_upload_in_kilobytes_per_second broken Win64

Post by impetus maximus »

Twinsen wrote:I assume initial problem of the topic is that limits under 101KB/s not work, limiting the speed to 0.
Fixed in Version: 0.14.15.
correct. i've been trying to use a value of 50 and it hangs. 100 hangs, and 101 works.

can't wait for this fix. been trying to get a group together but this has been holding me back.

cheers

Post Reply

Return to “Duplicates”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users