Lever and Button

Post your ideas and suggestions how to improve the game.
Post Reply
MineGame159
Inserter
Inserter
Posts: 38
Joined: Sun Apr 16, 2017 1:54 pm
Contact:

Lever and Button

Post by MineGame159 » Sat Apr 22, 2017 1:25 pm

1. Lever
It can bee connected to the circiut network. In the GUI you can set output signal. When lever has been switched the signal is 1.
Lever is off --> signal is 0
Lever is on --> signal is 1

2. Button
It can bee connected to the circiut network. In the GUI you can set output signal. When button has been pressed signla is 1 for 2 seconds.
Button is not pressed --> signal is 0
Button is pressed --> signal is 1 for 2 seconds

Research
Unlock when you complete research "Circuit Network".

Slovakia Language
Lever --> Páka
Button --> Tlačidlo

Please add this to the game. It was very usefull for circuit network.

Tekky
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1004
Joined: Sun Jul 31, 2016 10:53 am
Contact:

Re: Lever and Button

Post by Tekky » Sat Apr 22, 2017 6:32 pm

MineGame159 wrote:1. Lever
It can bee connected to the circiut network. In the GUI you can set output signal. When lever has been switched the signal is 1.
Lever is off --> signal is 0
Lever is on --> signal is 1
This can already be done with a constant combinator. The constant combinator can be activated and deactivated in the GUI, i.e. it behaves like a lever.
MineGame159 wrote:2. Button
It can bee connected to the circiut network. In the GUI you can set output signal. When button has been pressed signla is 1 for 2 seconds.
Button is not pressed --> signal is 0
Button is pressed --> signal is 1 for 2 seconds
This problem is identical to the lever problem above, except that you will also need to add a decider combinator and a clock that increments by 1 every tick. Since there are 60 ticks per second, 2 seconds corresponds to 120 ticks. The decider combinator can be set to ensure that the signal 1 is only sent while the clock counter is below 120.

blizgerg
Inserter
Inserter
Posts: 28
Joined: Thu Apr 28, 2016 11:18 pm
Contact:

Re: Lever and Button

Post by blizgerg » Sat Apr 22, 2017 10:34 pm

I would love something like this that does not require opening a GUI. I.e., I just hover the mouse over it and press a shortcut to activate/deactivate.

User avatar
Ranakastrasz
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1999
Joined: Thu Jun 12, 2014 3:05 am
Contact:

Re: Lever and Button

Post by Ranakastrasz » Sat Apr 22, 2017 10:38 pm

My Mods:
Modular Armor Revamp - V16
Large Chests - V16
Agent Orange - V16
Flare - V16
Easy Refineries - V16

User avatar
Deadly-Bagel
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1493
Joined: Wed Jul 13, 2016 10:12 am
Contact:

Re: Lever and Button

Post by Deadly-Bagel » Sat Apr 22, 2017 11:27 pm

A hotkey to enable/disable Constant Combinators and Power Switches might be tidier.
Money might be the root of all evil, but ignorance is the heart.

Post Reply

Return to “Ideas and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: FuryoftheStars