Using underground belts to split belt lanes?

Anything related to the content on our wiki (https://wiki.factorio.com/)

Moderator: Bilka

Post Reply
User avatar
Gergely
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 443
Joined: Sun Apr 10, 2016 8:31 pm

Using underground belts to split belt lanes?

Post by Gergely » Fri Aug 03, 2018 6:11 am

https://wiki.factorio.com/Belt_transport_system

The following trick is shown multiple times:
Image

Is there still a use for this setup now that splitters have filters? If there is not, I think it should be removed. Using underground belts for this is no longer the most efficient solution both space and cost wise.

I guess it can still be used to split the belt lanes if multiple types of items are present on both of them. But who would want to split such a belt?

Koub
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 3865
Joined: Fri May 30, 2014 8:54 am

Re: Using underground belts to split belt lanes?

Post by Koub » Fri Aug 03, 2018 6:28 am

The fact you wouldn't use it does not mean no one would :)and as long as the underground belt trick is considered a feature by the devs, it still has its place on the wiki.
Koub - Please consider English is not my native language.

User avatar
Bilka
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1052
Joined: Sat Aug 13, 2016 9:20 am

Re: Using underground belts to split belt lanes?

Post by Bilka » Fri Aug 03, 2018 6:31 am

Koub wrote:as long as the underground belt trick is considered a feature by the devs, it still has its place on the wiki.
Correct.
Gergely wrote:Using underground belts for this is no longer the most efficient solution both space and cost wise.
Which is why every time that image is shown it is mentioned that you can also use splitters :)
I'm an admin over at https://wiki.factorio.com. Feel free to contact me if there's anything wrong (or right) with it.

User avatar
Gergely
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 443
Joined: Sun Apr 10, 2016 8:31 pm

Re: Using underground belts to split belt lanes?

Post by Gergely » Fri Aug 03, 2018 6:53 am

Koub wrote:The fact you wouldn't use it does not mean no one would :)and as long as the underground belt trick is considered a feature by the devs, it still has its place on the wiki.
I expected this response, which is why I made it a question:
Gergely wrote:But who would want to split such a belt?
I do use this trick:
Image
I was talking about the (possibly) obsolete trick that involves both splitters and underground belts.
I'm starting to slowly understand how things work on the wiki... (I did read the rules)

User avatar
dog80
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 155
Joined: Thu Dec 08, 2016 11:57 pm

Re: Using underground belts to split belt lanes?

Post by dog80 » Fri Aug 03, 2018 7:22 am

why not use filter inserters?

User avatar
disentius
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 116
Joined: Fri May 12, 2017 3:17 pm

Re: Using underground belts to split belt lanes?

Post by disentius » Fri Aug 03, 2018 3:49 pm

continous troughput with inserters is a hassle.

thedarkbunny
Inserter
Inserter
Posts: 45
Joined: Mon Oct 23, 2017 10:46 pm

Re: Using underground belts to split belt lanes?

Post by thedarkbunny » Fri Aug 03, 2018 4:44 pm

That, and belt-only solutions don't require power (and won't stop if power is interrupted)

User avatar
disentius
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 116
Joined: Fri May 12, 2017 3:17 pm

Re: Using underground belts to split belt lanes?

Post by disentius » Sat Aug 04, 2018 5:47 pm

That. And it's ugly:)

Post Reply

Return to “Wiki Talk”