[1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Anything that prevents you play the game properly. Do you have issues with paying for the game, downloading it or properly running it on your computer? Let us know here.
Post Reply
User avatar
akapulko
Inserter
Inserter
Posts: 22
Joined: Fri Mar 01, 2019 11:59 pm
Contact:

[1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by akapulko »

I have an old save game from version 1.0.0.
I get an error when trying to open this save game.
And the focus of the interface shifts to the last loaded save.
Attachments
20201203233327_1--i.jpg
20201203233327_1--i.jpg (481.69 KiB) Viewed 2635 times
Test-map-4.3.17.zip
Problematic save game version 1.0.0.
(22.91 MiB) Downloaded 67 times
After error opening
After error opening
20201203233238_1-i.jpg (433.08 KiB) Viewed 2635 times

joulester
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Dec 06, 2020 3:58 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by joulester »

I have the same problem. Did you solve it or are we still waiting on a solution?

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

joulester wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 3:59 pm
I have the same problem. Did you solve it or are we still waiting on a solution?
Can you provide your save game too?

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

akapulko wrote: ↑
Thu Dec 03, 2020 9:50 pm
I have an old save game from version 1.0.0.
I get an error when trying to open this save game.
And the focus of the interface shifts to the last loaded save.
You save game has some old control script

Just unzip the save, remove the 'control.lua' and 'script.dat', then zip it up, it should work

User avatar
akapulko
Inserter
Inserter
Posts: 22
Joined: Fri Mar 01, 2019 11:59 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by akapulko »

Klonan wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:03 pm
akapulko wrote: ↑
Thu Dec 03, 2020 9:50 pm
I have an old save game from version 1.0.0.
I get an error when trying to open this save game.
And the focus of the interface shifts to the last loaded save.
You save game has some old control script

Just unzip the save, remove the 'control.lua' and 'script.dat', then zip it up, it should work
I still hope that the new version of the game will independently solve such problems. :)

joulester
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Dec 06, 2020 3:58 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by joulester »

It did not solve my problem. I removed the control.lua' and 'script.dat' but still have the problem. save file https://easyupload.io/m4bvuu

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

akapulko wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:27 pm
I still hope that the new version of the game will independently solve such problems. :)
It looks like you started the game as a custom scenario, 'ForBigBase',
In which case our script reloading system won't run, because it thinks you are playing your own custom scenario

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

joulester wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:40 pm
It did not solve my problem. I removed the control.lua' and 'script.dat' but still have the problem. save file https://easyupload.io/m4bvuu
Also delete the script-init.dat, it works fine when I delete that as well,
So delete all control.lua, script.dat, and script-init.dat

User avatar
akapulko
Inserter
Inserter
Posts: 22
Joined: Fri Mar 01, 2019 11:59 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by akapulko »

Klonan wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:59 pm
akapulko wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:27 pm
I still hope that the new version of the game will independently solve such problems. :)
It looks like you started the game as a custom scenario, 'ForBigBase',
In which case our script reloading system won't run, because it thinks you are playing your own custom scenario
Thanks.
Removing this scenario helped run the save game.

joulester
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Dec 06, 2020 3:58 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by joulester »

Klonan wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 5:02 pm
joulester wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:40 pm
It did not solve my problem. I removed the control.lua' and 'script.dat' but still have the problem. save file https://easyupload.io/m4bvuu
Also delete the script-init.dat, it works fine when I delete that as well,
So delete all control.lua, script.dat, and script-init.dat
I tryed your solution but it wont work for me. I do use 1.1.5 if that changes anything?

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

joulester wrote: ↑
Mon Dec 07, 2020 6:28 pm
Klonan wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 5:02 pm
joulester wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:40 pm
It did not solve my problem. I removed the control.lua' and 'script.dat' but still have the problem. save file https://easyupload.io/m4bvuu
Also delete the script-init.dat, it works fine when I delete that as well,
So delete all control.lua, script.dat, and script-init.dat
I tryed your solution but it wont work for me. I do use 1.1.5 if that changes anything?
Can you provide the save game?

joulester
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Dec 06, 2020 3:58 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by joulester »

Klonan wrote: ↑
Mon Dec 07, 2020 8:47 pm
joulester wrote: ↑
Mon Dec 07, 2020 6:28 pm
Klonan wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 5:02 pm
joulester wrote: ↑
Sun Dec 06, 2020 4:40 pm
It did not solve my problem. I removed the control.lua' and 'script.dat' but still have the problem. save file https://easyupload.io/m4bvuu
Also delete the script-init.dat, it works fine when I delete that as well,
So delete all control.lua, script.dat, and script-init.dat
I tryed your solution but it wont work for me. I do use 1.1.5 if that changes anything?
Can you provide the save game?
I already did but here it is https://easyupload.io/m4bvuu

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

joulester wrote: ↑
Wed Dec 09, 2020 8:42 pm
I already did but here it is https://easyupload.io/m4bvuu
Yes right, yours was the first,
You also need to delete the level-init.dat.

Basically delete all these files
Attachments
7zFM_2020-12-13_11-37-52.png
7zFM_2020-12-13_11-37-52.png (5.59 KiB) Viewed 2235 times

joulester
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Dec 06, 2020 3:58 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by joulester »

Klonan wrote: ↑
Sun Dec 13, 2020 10:38 am
joulester wrote: ↑
Wed Dec 09, 2020 8:42 pm
I already did but here it is https://easyupload.io/m4bvuu
Yes right, yours was the first,
You also need to delete the level-init.dat.

Basically delete all these files
Sorry but that dinΒ΄t work. I will send it again the link is gone https://easyupload.io/1s5o6b

still get the error.

Code: Select all

Error while running reload_script: ...Data/Roaming/Factorio/temp/currently-playing/control.lua:24: attempt to call field 'get_events' (a nil value)
stack traceback:
	...Data/Roaming/Factorio/temp/currently-playing/control.lua:24: in main chunk

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

Do you have the scenario 'poppes2019' on your local machine?

It might be restoring it from the local scenario file

In any case, can you copy the freeplay control.lua and freeplay.lua into the save game after deleting all those files

joulester
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Dec 06, 2020 3:58 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by joulester »

Thank you that worked! I also removed the senario from my local machine.
Keep up the good work!

User avatar
<NO_NAME>
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 282
Joined: Tue Aug 02, 2016 9:52 am
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by <NO_NAME> »

I have the same problem.
It may help that my save file is really small because I made it in the map editor only to create a picture for my mod and I didn't move the character from the spawn. Yeah, there is a mod there but I don't think it changes much. The mod replaces textures and the only thing it does on runtime is forcing the map to redraw.
Ore image 2.zip
the save file
(1.31 MiB) Downloaded 40 times
I did update the save to the version 1.0 before switching to 1.1 (it still works in 1.0). I did forgot to update the scenario, though.
Removing the scenario now doesn't change anything. I also tried going back to version 1.0 and updating the scenario. It also didn't work, even when I updated it to 1.1 in yet another try.

The error is:

Code: Select all

Error AppManagerStates.cpp:1589: /home/piotr/.factorio/temp/currently-playing/control.lua:24: attempt to call field 'get_events' (a nil value)
I am a translator. And what did you do for Factorio?
Check out my mod "Realistic Ores" and my other mods!

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5030
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by Klonan »

<NO_NAME> wrote: ↑
Sun Feb 07, 2021 5:01 pm
I have the same problem.
It may help that my save file is really small because I made it in the map editor only to create a picture for my mod and I didn't move the character from the spawn. Yeah, there is a mod there but I don't think it changes much. The mod replaces textures and the only thing it does on runtime is forcing the map to redraw. Ore image 2.zip

I did update the save to the version 1.0 before switching to 1.1 (it still works in 1.0). I did forgot to update the scenario, though.
Removing the scenario now doesn't change anything. I also tried going back to version 1.0 and updating the scenario. It also didn't work, even when I updated it to 1.1 in yet another try.

The error is:

Code: Select all

Error AppManagerStates.cpp:1589: /home/piotr/.factorio/temp/currently-playing/control.lua:24: attempt to call field 'get_events' (a nil value)
What version of the game are you running? Can you try the latest 1.1.21 experimental?

User avatar
<NO_NAME>
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 282
Joined: Tue Aug 02, 2016 9:52 am
Contact:

Re: [1.1.4] Script error opening/importing 1.0.0 save

Post by <NO_NAME> »

Klonan wrote: ↑
Sun Feb 07, 2021 5:57 pm
<NO_NAME> wrote: ↑
Sun Feb 07, 2021 5:01 pm
I have the same problem.
It may help that my save file is really small because I made it in the map editor only to create a picture for my mod and I didn't move the character from the spawn. Yeah, there is a mod there but I don't think it changes much. The mod replaces textures and the only thing it does on runtime is forcing the map to redraw. Ore image 2.zip

I did update the save to the version 1.0 before switching to 1.1 (it still works in 1.0). I did forgot to update the scenario, though.
Removing the scenario now doesn't change anything. I also tried going back to version 1.0 and updating the scenario. It also didn't work, even when I updated it to 1.1 in yet another try.

The error is:

Code: Select all

Error AppManagerStates.cpp:1589: /home/piotr/.factorio/temp/currently-playing/control.lua:24: attempt to call field 'get_events' (a nil value)
What version of the game are you running? Can you try the latest 1.1.21 experimental?
Right, I didn't notice it the first time but the version 1.1.21 gives a slightly different error.

Code: Select all

Error AppManagerStates.cpp:1589: /home/piotr/.factorio/temp/currently-playing/control.lua:69: attempt to call field 'add_commands' (a nil value)
I am a translator. And what did you do for Factorio?
Check out my mod "Realistic Ores" and my other mods!

Post Reply

Return to β€œTechnical Help”