[1.0.0] Corrupt save

Place for things which are bugs but we have no idea how to solve them. Things related to hardware, libraries, strange setups, etc.
Post Reply
punchkid
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 10
Joined: Wed Mar 23, 2016 4:58 pm
Contact:

[1.0.0] Corrupt save

Post by punchkid »

Corrupt save file(s)
I fear this might not be a bug, but I will post it anyway. In the hopes of someone being able to help and me not losing my map :'(
Was going to continue my current game after saving it last night. And now I can't load the save, it crashes the game.
Same with one of the autosaves, while the other 2 just hangs at about 30-40% on the loading bar and I have to end the process through task manager after a while.

I have attached the logs and save files in question.
lazyBastard.zip
(13.2 MiB) Downloaded 4 times
_autosave1.zip
(13.19 MiB) Downloaded 4 times
_autosave2.zip
(12.91 MiB) Downloaded 4 times
_autosave3.zip
(13.07 MiB) Downloaded 4 times
Log files:
factorio-current.log
(10.2 KiB) Downloaded 8 times
factorio-previous.log
(4.84 KiB) Downloaded 5 times
factorio-dump-current.dmp
(930.35 KiB) Downloaded 6 times
factorio-dump-previous.dmp
(904.11 KiB) Downloaded 4 times
player-data.json
(6.26 KiB) Downloaded 5 times

punchkid
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 10
Joined: Wed Mar 23, 2016 4:58 pm
Contact:

Re: [1.0.0] Corrupt save

Post by punchkid »

Seems like I had a bad RAM stick. So that is probably what corrupted my game.
Sorry if I wasted anyones time.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 11515
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [1.0.0] Corrupt save

Post by Rseding91 »

punchkid wrote:
Tue Nov 17, 2020 8:26 pm
Seems like I had a bad RAM stick. So that is probably what corrupted my game.
Sorry if I wasted anyones time.
That's the common cause of corrupt saves these days.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
valneq
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 956
Joined: Fri Jul 12, 2019 7:43 am
Contact:

Re: [1.0.0] Corrupt save

Post by valneq »

Rseding91 wrote:
Tue Nov 17, 2020 8:32 pm
punchkid wrote:
Tue Nov 17, 2020 8:26 pm
Seems like I had a bad RAM stick. So that is probably what corrupted my game.
Sorry if I wasted anyones time.
That's the common cause of corrupt saves these days.
Because this game is just too damn solid.

User avatar
AmericanPatriot
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 465
Joined: Sun Feb 16, 2020 12:47 am
Contact:

Re: [1.0.0] Corrupt save

Post by AmericanPatriot »

valneq wrote:
Tue Nov 17, 2020 8:39 pm
Because this game is just too damn solid.
Time to make a new bug report:

Factorio fails to repair broken computer
Sarcasm and insults are generally neither helpful nor appreciated. :D

User avatar
valneq
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 956
Joined: Fri Jul 12, 2019 7:43 am
Contact:

Re: [1.0.0] Corrupt save

Post by valneq »

AmericanPatriot wrote:
Tue Nov 17, 2020 10:12 pm
valneq wrote:
Tue Nov 17, 2020 8:39 pm
Because this game is just too damn solid.
Time to make a new bug report:

Factorio fails to repair broken computer
… instead, Factorio made a factory that produces new computers to run more Factorio on …

Post Reply

Return to “1 / 0 magic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users