electric-energy-interface should show GUI and circuit signal

Place to ask discuss and request the modding support of Factorio. Don't request mods here.
Post Reply
User avatar
Mooncat
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1174
Joined: Wed May 18, 2016 4:55 pm
Contact:

electric-energy-interface should show GUI and circuit signal

Post by Mooncat » Wed Aug 17, 2016 7:07 pm

Request:
- open GUI when an electric-energy-interface entity is selected
- electric-energy-interface entity can provide circuit signal about the amount of its stored energy
- just like the behaviors of accumulator

Since the example shows that electric-energy-interface can be used as an accumulator, so I guess these requests are fair? :)

Because I was making configurable energy output and input for my mod, and I wanted to use player.opened to open the configuration GUI. But then I was surprised that electric-energy-interface doesn't have GUI, so it doesn't work on player.opened.


By the way, is it a bug that when usage_priority = "primary-output"...
- if I set energy_usage to "0W" with energy_source.input_flow_limit higher than 0W, animation is not played
- if I set both energy_usage and energy_source.input_flow_limit to higher than 0W and there is no other energy source in the network, animation is played but the Low Power warning is shown when power saturation = power production in game (e.g. there are accumulators absorbing energy) even though I set its entity.energy to be sky high in each tick (so I guess it cannot be used as a generator?)
- if I set both energy_usage and energy_source.input_flow_limit to "0W", animation is not played and Low Power warning is shown when saturation = production
Last edited by Mooncat on Thu Aug 18, 2016 1:26 pm, edited 2 times in total.
My mods (Deprecated, maybe temporary... idk. Currently time/mood to continue):

User avatar
aubergine18
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1264
Joined: Fri Jul 22, 2016 8:51 pm
Contact:

Re: electric-energy-interface shows GUI and circuit signal

Post by aubergine18 » Wed Aug 17, 2016 8:47 pm

OT: I'm still searching for the example of electricity interface since reading release notes - where should I be looking?
Better forum search for modders: Enclose your search term in quotes, eg. "font_color" or "custom-input" - it prevents the forum search from splitting on hypens and underscores, resulting in much more accurate results.

User avatar
Mooncat
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1174
Joined: Wed May 18, 2016 4:55 pm
Contact:

Re: electric-energy-interface shows GUI and circuit signal

Post by Mooncat » Thu Aug 18, 2016 1:35 am

aubergine18 wrote:OT: I'm still searching for the example of electricity interface since reading release notes - where should I be looking?
It is at the bottom of base/prototypes/entity/entities.lua
My mods (Deprecated, maybe temporary... idk. Currently time/mood to continue):

Post Reply

Return to “Modding interface requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users