[0.17.31] Inserter -> splitter not working correctly

Bugs that are actually features.
Post Reply
User avatar
Z_one_D
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Mon Apr 15, 2019 4:04 pm
Contact:

[0.17.31] Inserter -> splitter not working correctly

Post by Z_one_D »

when directly insterting into a splitter, the splitter won't split ( at all )
( inserting into the splitters back doesn't work as usual - inserting into it's side works just fine [ as shown in the screenshots ] )
Attachments
working as usual
working as usual
0_17_31_Inserter-Splitter_Working.png (1.4 MiB) Viewed 500 times
Not working as usual
Not working as usual
0_17_31_Inserter-Splitter_Bug.png (1.7 MiB) Viewed 503 times

posila
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5064
Joined: Thu Jun 11, 2015 1:35 pm
Contact:

Re: [0.17.31] Inserter -> splitter not working correctly

Post by posila »

Thanks for the report.
In the second screenshot, inserter is inserting it to front of the splitter (vanilla inserters output to far side of a belt), therefor to output of the splitter not an input.

User avatar
Z_one_D
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Mon Apr 15, 2019 4:04 pm
Contact:

Re: [0.17.31] Inserter -> splitter not working correctly

Post by Z_one_D »

thanks for the correction
it does make sense ( inserter insterting on the far side ) while i do think to remember it worked before..
guess I just never noticed that changing until now :o

Jeeto
Inserter
Inserter
Posts: 28
Joined: Wed Dec 05, 2018 6:23 pm
Contact:

Re: [0.17.31] Inserter -> splitter not working correctly

Post by Jeeto »

Yeah I started playing in 0.16 and remember that putting things into a splitter would still allow it to be split to either side, but now it doesn't... maybe when they fixed the compression/throughput of the belts they "fixed" whatever was allowing this to happen. I think having to put the item on the belt BEFORE it enters the splitter makes more sense anyways so its good they fixed it

Post Reply

Return to “Not a bug”