Search found 41 matches

by triffid_hunter
Tue Apr 07, 2020 5:34 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.18.4] Mods with available updates not marked as installed
Replies: 4
Views: 298

Re: [0.18.4] Mods with available updates not marked as installed

Ideally, there should be a separate 'upgradeable' icon - an up arrow perhaps?
by triffid_hunter
Tue Apr 07, 2020 5:33 pm
Forum: Assigned
Topic: [Oxyd] [Linux/Mac] non-blocking save crashes
Replies: 20
Views: 803

Re: [0.18.0] Crash to Desktop (save process stalled with non-blocking save feature)

Sorry, haven't been able to reproduce, and unless factorio saves core dumps by default somewhere that I'm not aware of I didn't get one.
by triffid_hunter
Fri Mar 20, 2020 9:33 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.18.4] Mods with available updates not marked as installed
Replies: 4
Views: 298

Re: [0.18.4] Regression - some mods not marked as installed in 'install mods' tab

Edit: seems to be because an update is available.

Perhaps there should be a different sigil if an update is available, instead of the same visual representation as mods which are not installed?
by triffid_hunter
Fri Mar 20, 2020 9:32 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.18.4] Mods with available updates not marked as installed
Replies: 4
Views: 298

[0.18.4] Mods with available updates not marked as installed

Some mods are not marked as installed in the 'install mods' tab - the checkbox at the left is missing.

However, their status is correctly listed as 'Enabled'.
by triffid_hunter
Sun Mar 08, 2020 10:36 pm
Forum: This Forum
Topic: Bug - Forum fails to upload attachment.
Replies: 5
Views: 670

Re: Bug - Forum fails to upload attachment.

Firefox 73.0.1 for Linux, no weird extensions - just ublock, noscript (with scripts for factorio.com allowed), youtube enhancer, google translate.

I can't imagine that server-side 'permission denied' errors could be caused by my browser though..?
by triffid_hunter
Sun Mar 08, 2020 12:12 am
Forum: This Forum
Topic: Bug - Forum fails to upload attachment.
Replies: 5
Views: 670

Bug - Forum fails to upload attachment.

I was getting "failed to parse server response" errors while trying to attach files, so I opened up my browser debugger to see what was going on. The server is giving the following in response to upload requests, and making the JSON parser upset: <b>[phpBB Debug] PHP Warning</b>: in file <b>[ROOT]/p...
by triffid_hunter
Wed Mar 04, 2020 1:41 am
Forum: Logistic Train Network
Topic: 1.12.4 - LTN keeps complaining "No station supplying x found in networks 0x1"
Replies: 9
Views: 728

Re: 1.12.4 - LTN keeps complaining "No station supplying x found in networks 0x1"

Xode wrote:
Tue Mar 03, 2020 12:46 am
0xfffffff
That's -1, the default network id if you don't change it. Since network id is a bitmask, that means all 32 possible networks.

It's discussed here under Encoded Network ID.
Optera wrote:
Tue Mar 03, 2020 10:31 am
Update: fixed in 1.12.5
Lovely, thanks!
by triffid_hunter
Mon Mar 02, 2020 9:56 pm
Forum: Logistic Train Network
Topic: 1.12.4 - LTN keeps complaining "No station supplying x found in networks 0x1"
Replies: 9
Views: 728

1.12.4 - LTN keeps complaining "No station supplying x found in networks 0x1"

Just grabbed the latest update, and now LTN keeps complaining "No station supplying x found in networks 0x1" - even though there are definitely provider stations with more than enough items. This exact same save worked perfectly with LTN-1.12.3. I have my default network set to 0x1 because that make...
by triffid_hunter
Mon Mar 02, 2020 9:30 pm
Forum: Duplicates
Topic: [0.18.9] In some situations, inserters prefer to take from the far side of a belt
Replies: 1
Views: 130

[0.18.9] In some situations, inserters prefer to take from the far side of a belt

In some situations, inserters prefer to take from the far side of a belt. This causes my mines to drain unevenly, and I'd prefer to not lane-balance all the belts as a fix when this behaviour seems like a (minor) bug. screenshot-20200303-052503.png Blue inserters 1,2,4,5,6 all prefer the near side o...
by triffid_hunter
Fri Feb 28, 2020 7:41 pm
Forum: Duplicates
Topic: [0.18.9] UI issues with new blueprint window and large blueprints
Replies: 0
Views: 114

[0.18.9] UI issues with new blueprint window and large blueprints

The old window would zoom out to show the whole blueprint - not great with large ones, but less problematic than cutting them off. The new window seems to cut them off if they're too large. Ideally, we can scroll and zoom in the blueprint preview, so we can easily adjust which entities are included ...
by triffid_hunter
Fri Feb 14, 2020 11:42 am
Forum: Minor issues
Topic: [0.18.0] Sound overlapping issues
Replies: 1
Views: 384

Re: [0.18.0] Sound overlapping issues

I noticed this while having several mining drone outposts in close proximity all stacked with 116 drones.

The mining sounds prevented other sounds from playing.

It's pretty typical and sensible for games to have a limited number of simultaneous sounds, but perhaps we need a priority system?
by triffid_hunter
Fri Feb 14, 2020 11:35 am
Forum: Duplicates
Topic: [0.18.6] Bug or Feature, Miners taking crude Oil
Replies: 4
Views: 250

Re: [0.18.6] Bug or Feature, Miners taking crude Oil

There's uranium in the mining patch.

I guess the devs haven't marked miners as 'acid only' for the new fluid mixing prevention mechanic.
by triffid_hunter
Fri Feb 07, 2020 7:15 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [Rseding] [0.18.4] Circuit signals no longer have appropriate background color when mousing over power poles
Replies: 5
Views: 1024

[Rseding] [0.18.4] Circuit signals no longer have appropriate background color when mousing over power poles

In 0.18.3 and earlier versions, when mousing over a power pole, it would show signals on red circuit wire with a red background, and signals on green circuit wire with a green background. 0.18.4 seems to have lost this feature. In 0.18.3: screenshot-20200207-151016.png In 0.18.4: screenshot-20200207...
by triffid_hunter
Thu Jan 23, 2020 5:25 pm
Forum: Assigned
Topic: [Oxyd] [Linux/Mac] non-blocking save crashes
Replies: 20
Views: 803

[0.18.0] Crash to Desktop (save process stalled with non-blocking save feature)

Hi Wube team, Just had an interesting and rare occurrence - factorio crashed! I think this is my first crash since I bought the game circa 0.14, so you're doing an excellent job regarding stability! I was poking around in single player with a few minor mods (LTN, Whistle Stop, Mining Drones, Squeakt...
by triffid_hunter
Wed Feb 27, 2019 10:46 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.17] Unknown key: "technology-description.electric-inserter" in campaign
Replies: 4
Views: 400

Re: [0.17] Unknown key: "technology-description.electric-inserter" in campaign

Heh think nothing of it, y'all must be inundated! Just remember to sleep sometime :P
by triffid_hunter
Wed Feb 27, 2019 10:27 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.17.x] Map preview on Linux shows garbage before rendering
Replies: 7
Views: 1079

Re: [0.17.x] Map preview on Linux shows garbage before rendering

I didn't encounter this bug, pre-render preview background was matching grey

Ryzen 1500X, GTX1050Ti (w/ 396.54.09 driver), Mint(kde) 18.3
by triffid_hunter
Wed Feb 27, 2019 10:01 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.17] Unknown key: "technology-description.electric-inserter" in campaign
Replies: 4
Views: 400

Re: [0.17] Unknown key: "technology-description.electric-inserter" in campaign

Oh I'm not worried about the research order stuff (which makes sense to me, if you added all the deps, the tech tree would look like a thousand spiders having an orgy)

This is simply a missing locale-specific string in your english translation file.
by triffid_hunter
Tue Feb 26, 2019 8:25 pm
Forum: Duplicates
Topic: [0.17] Some info boxes exceed screen boundaries with UI scale set to 125%
Replies: 1
Views: 99

[0.17] Some info boxes exceed screen boundaries with UI scale set to 125%

Image

Not sure if I bumped UI scale to 125% or the game auto-chose (due to 2k resolution), but a couple of dialogs are cut off at the screen boundary.

Go to advanced search