Multiplayer Desyncs

Arrange meetings with other people to play MP, announce your servers.
Post Reply
rossc719
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Sat Mar 16, 2019 10:01 pm
Contact:

Multiplayer Desyncs

Post by rossc719 » Sat Mar 16, 2019 10:07 pm

My friend and I have been playing a game for a looong time (multiple weeks).
He has been hosting.

We got to the point that we had basically "won" and had little left to do, so we installed some mods to play with.
We were playing just fine with the mods last night, but this morning I cannot connect. I end up in a desync-loop.

Mod list is short (from the log.txt in the desync report):
1.029 Loading mod settings AutoDeconstruct 0.1.11 (settings.lua)
1.031 Loading mod core 0.0.0 (data.lua)
1.050 Loading mod base 0.16.51 (data.lua)
1.191 Loading mod Armored-train 0.1.11 (data.lua)
1.232 Loading mod folk-logistic-wagon 0.2.5 (data.lua)
1.265 Loading mod Hiladdar_Research 0.16.1 (data.lua)
1.304 Loading mod Power Armor MK3 0.1.8 (data.lua)
1.337 Loading mod Vehicle Wagon 1.2.5 (data.lua)
1.372 Loading mod Walrus_Misc_Improvements_Renewed 0.16.0 (data.lua)
1.416 Loading mod base 0.16.51 (data-updates.lua)
1.469 Loading mod Squeak Through 1.2.2 (data-updates.lua)
1.504 Loading mod Hiladdar_Research 0.16.1 (data-final-fixes.lua)

We haven't really done a lot with mods before. Is this normal/typical?

I've attached a desync report.

Zavian
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1328
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:57 am
Contact:

Re: Multiplayer Desyncs

Post by Zavian » Sun Mar 17, 2019 1:12 am

It sounds like it might be a bug in one of the mods. Many mods work fine in multiplayer, but some cause desyncs. Restarting the server might solve the desync loop, but long-term the best fix is to work out which mod is causing it, and report it to the mod author so he can fix it.

Post Reply

Return to “Multiplayer”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest