[MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Topics and discussion about specific mods
Post Reply
Schmendrick
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 221
Joined: Wed Apr 30, 2014 11:17 pm

[MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by Schmendrick » Sat Jul 25, 2015 10:04 pm

Easy Belt Layer

Description:
  • Adds an "autoplace" system for corners when laying belts.
  • Latest-Release: v0.1.2, 2015-13-30
  • Required-Factorio-Version: 0.12.11
  • Download:
    easybelt_0.1.2.zip
    (1.7 KiB) Downloaded 1553 times
  • Older Download (for Factorio 0.12.0-0.12.10):
    easybelt_0.1.0.zip
    (1.62 KiB) Downloaded 1058 times
Long Description:

Aligns belts as you place them so they connect and turn appropriately. Handy when running belts over a long distance (especially early game).

Once you've placed two "consecutive" belts (one in front of the other, in the direction they are facing), autoplace mode kicks in for any new belts, turning them accordingly. Placing a belt in a new area (including getting too fast with the mouse cursor and skipping a space), or changing the orientation of your belt "in hand", will cancel the autoplace behavior. YouTube demonstration.



Changelog
  • 0.0.x: Factorio 0.11.x
  • 0.1.0: updated for Factorio 0.12.x
  • 0.1.1: updated for Factorio 0.12.11+
  • 0.1.2: fixed. again.
Known Bugs
Sometimes a belt placement is skipped. Not sure if this is a script error or if I was just placing things wrong (skipping too many spaces); haven't paid close enough attention. Let me know.
Last edited by Schmendrick on Wed Jan 13, 2016 6:05 pm, edited 4 times in total.
Like my mods? Check out another! Or see older, pre-0.12.0 mods.

WoodyDaOcas
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 67
Joined: Wed Apr 02, 2014 9:06 am

Re: [0.12.x] Easy Belt Layer

Post by WoodyDaOcas » Sun Jul 26, 2015 6:13 pm

awesome idea, gj :) ty

GotLag
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 473
Joined: Sat May 03, 2014 3:32 pm

Re: [0.12.x] Easy Belt Layer

Post by GotLag » Fri Jul 31, 2015 12:42 am

This is a nice piece of work.

buder5
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 14
Joined: Sat Apr 26, 2014 4:31 am

Re: [0.12.x] Easy Belt Layer

Post by buder5 » Sun Aug 02, 2015 2:08 am

i bet you can't make a item 1 side blocker on belt hehe imao

waduk
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 346
Joined: Tue Feb 10, 2015 5:44 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by waduk » Thu Sep 03, 2015 11:57 am

Error
factorio 0.12.6

Image

Schmendrick
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 221
Joined: Wed Apr 30, 2014 11:17 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by Schmendrick » Mon Sep 07, 2015 11:38 pm

I am.... really not sure what happened there. I'm sorry.

Do you remember what you were in the middle of doing when it happened?
Like my mods? Check out another! Or see older, pre-0.12.0 mods.

waduk
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 346
Joined: Tue Feb 10, 2015 5:44 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by waduk » Mon Sep 07, 2015 11:50 pm

Not doing anything fancy, just laying belt (red) as usual.
Never happened before. But this time it keep appearing so often.
The only difference would be athis happen in 0.12.6 and couple of mods is updated, but i'm not adding any mod that altered belt behaviour or add new belt entity.
Probably conflict with some mods ? But there are too many mod too count.

For time being i disabled the easybelt, :roll:
Maybe i will track the crash if i have free time.

User avatar
DaCyclops
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 83
Joined: Mon Aug 25, 2014 12:37 am

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by DaCyclops » Tue Sep 08, 2015 12:25 am

Just a thought, did you run out of belts or have robots take the last one from your hand while placing?

waduk
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 346
Joined: Tue Feb 10, 2015 5:44 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by waduk » Tue Sep 08, 2015 12:37 am

DaCyclops wrote:Just a thought, did you run out of belts or have robots take the last one from your hand while placing?
Honestly i forgot, this happened and posted couple days ago. I already make a new game with easy belt disabled.

But it's a possibility, although very unlikely. Usually i only do one job at a time, if the robot were working, i just stays still.
Or when i laying stuff manually, it rarely involves robot flying around working alongside.


Hmm,..because you said that. It might have to do with QuickPrint Mod. It acts similar to construction bot.
https://forums.factorio.com/forum/vie ... 92&t=14938

It being updated couple of times, so maybe this wasn't an issue anymore. IDK.

Currently at work, cannot do test.

tleviathan
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Sun Nov 01, 2015 12:32 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by tleviathan » Sun Nov 01, 2015 12:38 pm

Error
Factorio 0.12.16 17230 x64
Capture.JPG
error
Capture.JPG (12.56 KiB) Viewed 27494 times
__easybel__/control.lua:5: attempt to index global 'game' (a nil value)

I tried replacing game.on_ with script.on_ but no change. That's about all I can do i lua/factorio modding :|

Rahbek
Inserter
Inserter
Posts: 21
Joined: Tue Dec 22, 2015 5:47 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by Rahbek » Wed Dec 30, 2015 8:50 pm

tleviathan wrote:Error
Factorio 0.12.16 17230 x64
Capture.JPG
__easybel__/control.lua:5: attempt to index global 'game' (a nil value)

I tried replacing game.on_ with script.on_ but no change. That's about all I can do i lua/factorio modding :|

any news on that by chance? :)

Schmendrick
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 221
Joined: Wed Apr 30, 2014 11:17 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by Schmendrick » Thu Dec 31, 2015 12:28 am

I'm still alive, I swear (updated).
Like my mods? Check out another! Or see older, pre-0.12.0 mods.

Rahbek
Inserter
Inserter
Posts: 21
Joined: Tue Dec 22, 2015 5:47 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by Rahbek » Fri Jan 01, 2016 3:38 pm

Schmendrick wrote:I'm still alive, I swear (updated).

Yay! And happy new years!

judos
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 254
Joined: Mon Dec 08, 2014 11:17 am

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by judos » Tue Jan 26, 2016 3:34 pm

Hey there,

This is a great mod :D

However I just found an error while playing:
Error while running the event handler: __easybelt__/control.lua:71: LuaItemStack API call when LuaItemStack was invalid.
This was in the old 0.1.0 version, so the equivalent in the new version would be line 88 with this code:

Code: Select all

local item, pos = p.cursor_stack
if item then item=item.name else item=toplace[e.name] end
I propose to add something like:

Code: Select all

if item and not item.valid then item=nil end
Hope that helps everyone ;)

Neomore
Inserter
Inserter
Posts: 46
Joined: Sun Jun 21, 2015 5:42 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Post by Neomore » Thu Jul 21, 2016 4:21 am

For anyone looking for a version of this mod for Factorio 0.13.X, I have added this mod to a mod I update, now titled Advanced Logistics.

This mod adds new types of belts and pipes that go farther distances (30 and 50), as well as modifying the base underground belts to have a max distance of 10 instead of 5.

You can download the mod from the mod portal at the following link: https://mods.factorio.com/mods/Neomore/ ... -Logistics
For those of you that want only the easy belt layer mod, there is a version of this on the Advanced Factorio mod page, which you can reach by the link in my signature.
"Author" of Advanced Factorio, a compilation of other people's mods that I enjoy and maintain

Check it out here: viewtopic.php?f=93&t=27550&p=174324#p174324

Post Reply

Return to “Mods”