[MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

These mods are not game-changing, but enhance the gameplay by helping you with useful functions.
Mods like showing the current game-time, keep track over your resources, rail-laying...

[MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby Schmendrick » Sat Jul 25, 2015 10:04 pm

Easy Belt Layer

Description:

    Adds an "autoplace" system for corners when laying belts.

  • Latest-Release: v0.1.2, 2015-13-30
  • Required-Factorio-Version: 0.12.11
  • Download:
    easybelt_0.1.2.zip
    (1.7 KiB) Downloaded 1176 times

  • Older Download (for Factorio 0.12.0-0.12.10):
    easybelt_0.1.0.zip
    (1.62 KiB) Downloaded 993 times
Long Description:

Aligns belts as you place them so they connect and turn appropriately. Handy when running belts over a long distance (especially early game).

Once you've placed two "consecutive" belts (one in front of the other, in the direction they are facing), autoplace mode kicks in for any new belts, turning them accordingly. Placing a belt in a new area (including getting too fast with the mouse cursor and skipping a space), or changing the orientation of your belt "in hand", will cancel the autoplace behavior. YouTube demonstration.



Changelog
  • 0.0.x: Factorio 0.11.x
  • 0.1.0: updated for Factorio 0.12.x
  • 0.1.1: updated for Factorio 0.12.11+
  • 0.1.2: fixed. again.
Known Bugs
Sometimes a belt placement is skipped. Not sure if this is a script error or if I was just placing things wrong (skipping too many spaces); haven't paid close enough attention. Let me know.
Last edited by Schmendrick on Wed Jan 13, 2016 6:05 pm, edited 4 times in total.
Like my mods? Check out another! Or see older, pre-0.12.0 mods.
Schmendrick
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 214
Joined: Wed Apr 30, 2014 11:17 pm

Re: [0.12.x] Easy Belt Layer

Postby WoodyDaOcas » Sun Jul 26, 2015 6:13 pm

awesome idea, gj :) ty
WoodyDaOcas
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
 
Posts: 93
Joined: Wed Apr 02, 2014 9:06 am

Re: [0.12.x] Easy Belt Layer

Postby GotLag » Fri Jul 31, 2015 12:42 am

This is a nice piece of work.
GotLag
Filter Inserter
Filter Inserter
 
Posts: 361
Joined: Sat May 03, 2014 3:32 pm

Re: [0.12.x] Easy Belt Layer

Postby buder5 » Sun Aug 02, 2015 2:08 am

i bet you can't make a item 1 side blocker on belt hehe imao
buder5
Inserter
Inserter
 
Posts: 20
Joined: Sat Apr 26, 2014 4:31 am

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby waduk » Thu Sep 03, 2015 11:57 am

Error
factorio 0.12.6

Image
waduk
Filter Inserter
Filter Inserter
 
Posts: 327
Joined: Tue Feb 10, 2015 5:44 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby Schmendrick » Mon Sep 07, 2015 11:38 pm

I am.... really not sure what happened there. I'm sorry.

Do you remember what you were in the middle of doing when it happened?
Like my mods? Check out another! Or see older, pre-0.12.0 mods.
Schmendrick
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 214
Joined: Wed Apr 30, 2014 11:17 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby waduk » Mon Sep 07, 2015 11:50 pm

Not doing anything fancy, just laying belt (red) as usual.
Never happened before. But this time it keep appearing so often.
The only difference would be athis happen in 0.12.6 and couple of mods is updated, but i'm not adding any mod that altered belt behaviour or add new belt entity.
Probably conflict with some mods ? But there are too many mod too count.

For time being i disabled the easybelt, :roll:
Maybe i will track the crash if i have free time.
waduk
Filter Inserter
Filter Inserter
 
Posts: 327
Joined: Tue Feb 10, 2015 5:44 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby DaCyclops » Tue Sep 08, 2015 12:25 am

Just a thought, did you run out of belts or have robots take the last one from your hand while placing?
User avatar
DaCyclops
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
 
Posts: 77
Joined: Mon Aug 25, 2014 12:37 am

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby waduk » Tue Sep 08, 2015 12:37 am

DaCyclops wrote:Just a thought, did you run out of belts or have robots take the last one from your hand while placing?

Honestly i forgot, this happened and posted couple days ago. I already make a new game with easy belt disabled.

But it's a possibility, although very unlikely. Usually i only do one job at a time, if the robot were working, i just stays still.
Or when i laying stuff manually, it rarely involves robot flying around working alongside.


Hmm,..because you said that. It might have to do with QuickPrint Mod. It acts similar to construction bot.
viewtopic.php?f=92&t=14938

It being updated couple of times, so maybe this wasn't an issue anymore. IDK.

Currently at work, cannot do test.
waduk
Filter Inserter
Filter Inserter
 
Posts: 327
Joined: Tue Feb 10, 2015 5:44 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby tleviathan » Sun Nov 01, 2015 12:38 pm

Error
Factorio 0.12.16 17230 x64

Capture.JPG
error
Capture.JPG (12.56 KiB) Viewed 17591 times


__easybel__/control.lua:5: attempt to index global 'game' (a nil value)

I tried replacing game.on_ with script.on_ but no change. That's about all I can do i lua/factorio modding :|
tleviathan
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 2
Joined: Sun Nov 01, 2015 12:32 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby Rahbek » Wed Dec 30, 2015 8:50 pm

tleviathan wrote:Error
Factorio 0.12.16 17230 x64

Capture.JPG


__easybel__/control.lua:5: attempt to index global 'game' (a nil value)

I tried replacing game.on_ with script.on_ but no change. That's about all I can do i lua/factorio modding :|



any news on that by chance? :)
Rahbek
Burner Inserter
Burner Inserter
 
Posts: 9
Joined: Tue Dec 22, 2015 5:47 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby Schmendrick » Thu Dec 31, 2015 12:28 am

I'm still alive, I swear (updated).
Like my mods? Check out another! Or see older, pre-0.12.0 mods.
Schmendrick
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 214
Joined: Wed Apr 30, 2014 11:17 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby Rahbek » Fri Jan 01, 2016 3:38 pm

Schmendrick wrote:I'm still alive, I swear (updated).



Yay! And happy new years!
Rahbek
Burner Inserter
Burner Inserter
 
Posts: 9
Joined: Tue Dec 22, 2015 5:47 pm

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby judos » Tue Jan 26, 2016 3:34 pm

Hey there,

This is a great mod :D

However I just found an error while playing:
Error while running the event handler: __easybelt__/control.lua:71: LuaItemStack API call when LuaItemStack was invalid.

This was in the old 0.1.0 version, so the equivalent in the new version would be line 88 with this code:
Code: Select all
local item, pos = p.cursor_stack
if item then item=item.name else item=toplace[e.name] end


I propose to add something like:
Code: Select all
if item and not item.valid then item=nil end


Hope that helps everyone ;)
judos
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 216
Joined: Mon Dec 08, 2014 11:17 am

Re: [MOD 0.12.x] Easy Belt Layer

Postby Neomore » Thu Jul 21, 2016 4:21 am

For anyone looking for a version of this mod for Factorio 0.13.X, I have added this mod to a mod I update, now titled Advanced Logistics.

This mod adds new types of belts and pipes that go farther distances (30 and 50), as well as modifying the base underground belts to have a max distance of 10 instead of 5.

You can download the mod from the mod portal at the following link: https://mods.factorio.com/mods/Neomore/ ... -Logistics
For those of you that want only the easy belt layer mod, there is a version of this on the Advanced Factorio mod page, which you can reach by the link in my signature.
"Author" of Advanced Factorio, a compilation of other people's mods that I enjoy and maintain

Check it out here: viewtopic.php?f=93&t=27550&p=174324#p174324
Neomore
Inserter
Inserter
 
Posts: 39
Joined: Sun Jun 21, 2015 5:42 pm


Return to Helper mods

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests