my first automated lab!

Post pictures and videos of your factories.
If possible, please post also the blueprints/maps of your creations!
For art/design etc. you can go to Fan Art.

Post Reply
xjshuax
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Thu Oct 23, 2014 5:07 am
Contact:

my first automated lab!

Post by xjshuax » Thu Oct 23, 2014 5:16 am

my first attempt at fueling my lab. its only a single. ill get it cleaner and more efficient, but i did it.

http://imgur.com/gallery/4rUkpJZ

only been playing for a few days, looking for examples of the more efficient bases.

User avatar
-root
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 651
Joined: Tue Jul 01, 2014 11:24 pm
Contact:

Re: my first automated lab!

Post by -root » Thu Oct 23, 2014 5:31 am

Well done! That first step is a big one as it teaches you the basics for the rest of the game.

Have a look on youtube, there are tons of let's play where people physically play their factory and build it before your eyes.

User avatar
sbroadbent
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 74
Joined: Thu May 08, 2014 11:58 pm
Contact:

Re: my first automated lab!

Post by sbroadbent » Thu Oct 23, 2014 5:45 am

Suggestion is to press the 'Alt' key prior to taking screen shot to show detailed information so that we can see what each Assembler does.

Here's a compact setup I do for Science 1/2:

Image

The best part about Factorio is that there are many ways to do things.
SB Gaming Youtube Channel:
ImageImage
Also includes series for Cities Skylines, Prison Architect, Euro Truck Simulator 2, Far Cry 2, and Test Drive Unlimited 2.

Lee_newsum
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 433
Joined: Wed Jan 15, 2014 9:41 am
Contact:

Re: my first automated lab!

Post by Lee_newsum » Thu Oct 23, 2014 6:59 pm

the wiki is a good point to look for thinks and links https://forums.factorio.com/wiki/inde ... =Main_Page

Mettalink
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Thu Nov 06, 2014 3:24 am
Contact:

Re: my first automated lab!

Post by Mettalink » Thu Nov 06, 2014 3:28 am

@sbroadbent I noticed you were using smart inserters to put gears and copper plate into an assembly machine. It turns out that you can put a fast inserter and it will grab whichever it needs. I did the exact same thing :P

User avatar
sbroadbent
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 74
Joined: Thu May 08, 2014 11:58 pm
Contact:

Re: my first automated lab!

Post by sbroadbent » Fri Nov 07, 2014 10:19 am

Mettalink wrote:@sbroadbent I noticed you were using smart inserters to put gears and copper plate into an assembly machine. It turns out that you can put a fast inserter and it will grab whichever it needs. I did the exact same thing :P
The Smart Inserters are there to control Production, so that I'm not overproducing and therefore wasting resources. The Smart Inserters for the Red (and Green) Science are I believe set to input if there are less than 100 Red (or Green) Science Packs in the Logistics network.

Most people put the Smart Inserters on the output of an Assembly Machine, while I prefer the input where possible.

On one factory, a mis-configured Smart Inserter produced over 4000 more Blue Science packs than I wanted produced at any one time before I discovered the error. At that point, I completely removed the Blue Science and while I didn't get around to finishing all research, I still had over a 1000 sitting in the Logistics Network before I moved onto other factories.

On a separate note, due to their production speed, Science producing Assemblers don't need anything more than a Basic Inserter.
SB Gaming Youtube Channel:
ImageImage
Also includes series for Cities Skylines, Prison Architect, Euro Truck Simulator 2, Far Cry 2, and Test Drive Unlimited 2.

Post Reply

Return to “Show your Creations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users