[0.10.8][slpwnd]Blueprint looting items

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Nirahiel
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 351
Joined: Mon Sep 23, 2013 2:18 pm
Contact:

[0.10.8][slpwnd]Blueprint looting items

Post by Nirahiel » Fri Aug 29, 2014 7:49 am

I have made a blueprint of one part of my factory.
What I found is that if I take this blueprint and hover my factory at the same place (the original blueprinted area hasn't been destroyed) items start appearing in my own inventory.
Afer checking those items are iron plates, copper plates, steel plates i think, those are items placed in machines with inserters, if that can help find the bug.
I can even make a video or give my save if it's needed.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7424
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: Blueprint looting items

Post by kovarex » Fri Aug 29, 2014 8:04 am

Sounds like magic, the save would be helpful :)

Nirahiel
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 351
Joined: Mon Sep 23, 2013 2:18 pm
Contact:

Re: Blueprint looting items

Post by Nirahiel » Fri Aug 29, 2014 8:23 am


slpwnd
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1836
Joined: Sun Feb 03, 2013 2:51 pm
Contact:

Re: [0.10.8][slpwnd]Blueprint looting items

Post by slpwnd » Fri Aug 29, 2014 9:18 am

Thanks for the report and the save. Really funny bug :D. This will be fixed in the 0.10.9.

Nirahiel
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 351
Joined: Mon Sep 23, 2013 2:18 pm
Contact:

Re: [0.10.8][slpwnd]Blueprint looting items

Post by Nirahiel » Fri Aug 29, 2014 9:44 am

slpwnd wrote:Thanks for the report and the save. Really funny bug :D. This will be fixed in the 0.10.9.
May I know what was the problem exactly ?

slpwnd
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1836
Joined: Sun Feb 03, 2013 2:51 pm
Contact:

Re: [0.10.8][slpwnd]Blueprint looting items

Post by slpwnd » Fri Aug 29, 2014 1:22 pm

There is a logic that pulls items from transport belt to ground and gives them to the player. This is necessary for example when destroying the bel to ground or fast rebuilding it. The point was that this logic was not internally switched when only hovering with the transport belt to ground to be built over an existing one. An analogy of this happened when you were hovering with the blueprint over existing factory. When the belt to ground in the blueprint matched another one's position the underground content was sucked to the player's inventory.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users