[0.9.1] Barrel to Oil Conversion

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Marqee
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 63
Joined: Sun Feb 16, 2014 4:52 am
Contact:

[0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by Marqee » Fri Feb 21, 2014 8:46 pm

The barrel to oil conversion is not working.
the chemichal plant is not giving any output neither the fluid neither the empty barrel.

skeleton5000
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Dec 09, 2013 11:08 pm
Contact:

Re: [0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by skeleton5000 » Sat Feb 22, 2014 12:07 am

i have the same problem

quinantine
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Thu Feb 28, 2013 9:47 pm
Contact:

Re: [0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by quinantine » Sat Feb 22, 2014 12:49 am

this broke my factory.

crazybmanp
Inserter
Inserter
Posts: 26
Joined: Sun Feb 02, 2014 8:10 am
Contact:

Re: [0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by crazybmanp » Sat Feb 22, 2014 6:31 am

Is not working for me either. also has broken my entire factory.

slpwnd
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1837
Joined: Sun Feb 03, 2013 2:51 pm
Contact:

Re: [0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by slpwnd » Sat Feb 22, 2014 7:16 am

This is a consequence of increasing the barrel size and not properly testing :/ The reason why it is broken is that the internal storage of the chemical plant is not able to hold the amount produced by unloading the barrel with crude oil (now 25l before 10l). This will be fixed, but there is also a simple workaround for now:

Open the file data/base/prototypes/entities.lua and insert a following line after lines 3584 and 3592.

Code: Select all

base_area = 3,
This increases the output fluid sections (aka fluid_box) of the chemical plant and then they can hold the crude-oil from the barrel just fine.

SnAkeBiTe
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 7
Joined: Sat Feb 22, 2014 10:17 am
Contact:

Re: [0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by SnAkeBiTe » Sat Feb 22, 2014 10:24 am

slpwnd wrote:Open the file data/base/prototypes/entities.lua and insert a following line after lines 3584 and 3592.
You mean the file data/base/entity/entities.lua , right?
Also the line 3592 is referred to before or after we insert the first? ( I guess it doesn't matter as long as its inside the correct brackets but just to be sure...)

Marqee
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 63
Joined: Sun Feb 16, 2014 4:52 am
Contact:

Re: [0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by Marqee » Sat Feb 22, 2014 1:49 pm

Here the image of the file i modified, taested and now full barrels are working.


Image


LINK to modified file copy it in \Factorio\data\base\prototypes\entity


https://dl.dropboxusercontent.com/u/557 ... tities.lua

slpwnd
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1837
Joined: Sun Feb 03, 2013 2:51 pm
Contact:

Re: [0.9.1] Barrel to Oil Conversion

Post by slpwnd » Mon Feb 24, 2014 12:48 pm

This will be fixed in 0.9.2.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users