[1.1.76] Error: No pictures to put in atlas after updating to space-exploration 0.6.96, with some mods

Bugs which we just recently fixed in our development version and will reach you in the next release.
Post Reply
Evio
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 11
Joined: Wed Jun 22, 2022 12:48 am
Contact:

[1.1.76] Error: No pictures to put in atlas after updating to space-exploration 0.6.96, with some mods

Post by Evio »

I reported this to the space-exploration developers and I was told to forward the bug report here.

After updating space-exploration from v0.6.94 to v0.6.96 the game won't initialize and will throw a “No pictures to put in atlas error”, this is the relevant terminal output:

Code: Select all

Error AtlasSystem.cpp:198: Prepared sprite registrations are empty: start = 41453, to try = 0, max size = 2048, registered sprites count = 97595
     Atlas: virtual = 0, flags = none
     registration[41453]: padding = 1, dest_width = 1584, dest_height = 1504, filename = __space-exploration-graphics-5__/graphics/entity/space-elevator/hr/space-elevator-right-top.png
     registration[41454]: padding = 1, dest_width = 1588, dest_height = 1504, filename = __space-exploration-graphics-5__/graphics/entity/space-elevator/hr/space-elevator-left-top.png
     registration[41455]: padding = 1, dest_width = 416, dest_height = 444, filename = __space-exploration-graphics-3__/graphics/entity/energy-transmitter/sr/defence-glow.png
     registration[41456]: padding = 1, dest_width = 227, dest_height = 586, filename = __space-exploration-graphics-3__/graphics/entity/energy-transmitter/sr/glaive-beam.png
     registration[41457]: padding = 1, dest_width = 4, dest_height = 512, filename = __space-exploration-graphics__/graphics/gradient-white.png
Error Util.cpp:83: No pictures to put in atlas.
In order to reproduce this use space-exploration v0.6.96 with all its dependencies plus: SearchlightAssault v2.2.16, aai-vehicles-hauler v0.6.1, Raven v1.1, Rocket-Silo-Construction v1.3.1.
Atlas max texture size must be 2048.

With space-exploration v0.6.94 plus these mods the error won't happen.

This bug is reproducible in Factorio v1.1.74 and v1.1.76 on Linux 6.0.18.

With only one of these mods disabled the error won't be triggered.

posila
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5189
Joined: Thu Jun 11, 2015 1:35 pm
Contact:

Re: [1.1.76] Error: No pictures to put in atlas after updating to space-exploration 0.6.96, with some mods

Post by posila »

Thanks for the report.
Fixed for 1.1.77

Post Reply

Return to “Resolved for the next release”