Automatically equip best armor

Post your ideas and suggestions how to improve the game.

Moderator: ickputzdirwech

Post Reply
blueblue
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 74
Joined: Tue Apr 11, 2017 7:39 pm
Contact:

[0.15.5] Looting corpse with power armor difficult

Post by blueblue »

When you die with a power armor and full inventory, then return to the corpse without a power armor, your inventory will be smaller. Currently upon mining the corpse you obtain items in the order they are sorted, until the inventory inevitably runs full. Usually I won't even get my power armor on the first loot attempt, so the only solution is to put stuff in a chest after that first attempt (better have a chest with you). The desired behavior is probably to equip the power armor from the corpse first if the player currently doesnt have one equipped, then the rest of the inventory so that you only need to mine it once.
Last edited by blueblue on Tue May 02, 2017 12:58 am, edited 1 time in total.

Zeblote
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 972
Joined: Fri Oct 31, 2014 11:55 am
Contact:

Re: [0.15.5] Looting corpse with power armor difficult

Post by Zeblote »

As a quick workaround, just open the corpse and take the power armor first. At least that's what I've been doing for now.

blueblue
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 74
Joined: Tue Apr 11, 2017 7:39 pm
Contact:

Re: [0.15.5] Looting corpse with power armor difficult

Post by blueblue »

Oh. I didn't know it behaves like a storage chest; I thought you actually had to mine it. Maybe that solves it already. Or maybe now I want the behavior as I described above to work for storage chests too.

Phoenix27833
Inserter
Inserter
Posts: 46
Joined: Mon Aug 27, 2018 12:46 pm
Contact:

Automatically equip best armor

Post by Phoenix27833 »

It would be great if when you:
Craft a better armor it would automatically swap it for your current armor
Pick up a corpse, it would equip the best armor in the corpse rather than the worst. (this is particularly annoying)

coderpatsy
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 65
Joined: Tue Apr 17, 2018 11:45 pm
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by coderpatsy »

Define "better/best" armor, especially for players who carry multiple armors with different module loadouts for different purposes. Or I could imagine the frustration if you craft a higher tier power armor while your existing armor's bots are working.

User avatar
NotRexButCaesar
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1082
Joined: Sun Feb 16, 2020 12:47 am
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by NotRexButCaesar »

Phoenix27833 wrote: ↑
Mon Mar 29, 2021 8:52 pm
Pick up a corpse, it would equip the best armor in the corpse rather than the worst. (this is particularly annoying)
Open the corpse like a chest.
Shift click on the armor you want, then control click on the empty slot.
β…’: Alea jacta est. Think about why you are acting before you act.
Have you ever heard the gospel? Most have not.

User avatar
jodokus31
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1377
Joined: Sun Feb 26, 2017 4:13 pm
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by jodokus31 »

NotRexButCaesar wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 7:26 pm
Phoenix27833 wrote: ↑
Mon Mar 29, 2021 8:52 pm
Pick up a corpse, it would equip the best armor in the corpse rather than the worst. (this is particularly annoying)
Open the corpse like a chest.
Shift click on the armor you want, then control click on the empty slot.
That's tricky, if you have to dodge worms & don't want to get locked-in by biters

User avatar
NotRexButCaesar
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1082
Joined: Sun Feb 16, 2020 12:47 am
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by NotRexButCaesar »

jodokus31 wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 8:55 pm
NotRexButCaesar wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 7:26 pm
Phoenix27833 wrote: ↑
Mon Mar 29, 2021 8:52 pm
Pick up a corpse, it would equip the best armor in the corpse rather than the worst. (this is particularly annoying)
Open the corpse like a chest.
Shift click on the armor you want, then control click on the empty slot.
That's tricky, if you have to dodge worms & don't want to get locked-in by biters
Faster than mining it.
β…’: Alea jacta est. Think about why you are acting before you act.
Have you ever heard the gospel? Most have not.

User avatar
ptx0
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1302
Joined: Wed Jan 01, 2020 7:16 pm
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by ptx0 »

jodokus31 wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 8:55 pm
That's tricky, if you have to dodge worms & don't want to get locked-in by biters
i guess i am better than i thought :lol:
My Mods - Fish Per Minute base size metric - Use your crashed spaceship as a belt balancer?
β€’ β€’ β€’
Base: Bob's @ 1 Million SPM
β€’ β€’ β€’
Linear search and overflows are indicative of sloppy coding practices.

User avatar
jodokus31
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1377
Joined: Sun Feb 26, 2017 4:13 pm
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by jodokus31 »

NotRexButCaesar wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 11:39 pm
jodokus31 wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 8:55 pm
NotRexButCaesar wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 7:26 pm
Phoenix27833 wrote: ↑
Mon Mar 29, 2021 8:52 pm
Pick up a corpse, it would equip the best armor in the corpse rather than the worst. (this is particularly annoying)
Open the corpse like a chest.
Shift click on the armor you want, then control click on the empty slot.
That's tricky, if you have to dodge worms & don't want to get locked-in by biters
Faster than mining it.
I'm pretty sure, he does not mine the corpse, but rather opens it and then instead of searching the correct armor to shift click, just transfer all. When you now wear the wrong armor, its quite annoying...

User avatar
ickputzdirwech
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 698
Joined: Sun May 07, 2017 10:16 am
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by ickputzdirwech »

Phoenix27833 wrote: ↑
Mon Mar 29, 2021 8:52 pm
Craft a better armor it would automatically swap it for your current armor
I think this is not a good idea. Imagine you craft a power armor mk2 and it replaces your power armor. Suddenly the equipment grid is empty. Your robots don't return, you get moved by belts, have no shields etc.
Phoenix27833 wrote: ↑
Mon Mar 29, 2021 8:52 pm
Pick up a corpse, it would equip the best armor in the corpse rather than the worst. (this is particularly annoying)
From my testing the items in your corpse are ordered in this way: First the items from your inventory, than armor and weapons slot. When you ctrl-klick/ or mine the corpse the inventory items are therefore transferred first. I think a good way to fix this would be to reverse the order in which the items are put in the corpse. First armor and weapons slots, than main inventory
This should also fix the issue that you often can't mine/empty the corpse in one go, because you need to equip your armor first.
Mods: Shortcuts for 1.1, ick's Sea Block, ick's vanilla tweaks
Tools: Atom language pack
Text quickly seems cold and unfriendly. Be careful how you write and interpret what others have written.
- A reminder for me and all who read what I write

User avatar
ickputzdirwech
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 698
Joined: Sun May 07, 2017 10:16 am
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by ickputzdirwech »

[Ick] Merged two posts about looting corpses.
Mods: Shortcuts for 1.1, ick's Sea Block, ick's vanilla tweaks
Tools: Atom language pack
Text quickly seems cold and unfriendly. Be careful how you write and interpret what others have written.
- A reminder for me and all who read what I write

mrvn
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 5112
Joined: Mon Sep 05, 2016 9:10 am
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by mrvn »

NotRexButCaesar wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 11:39 pm
jodokus31 wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 8:55 pm
NotRexButCaesar wrote: ↑
Tue Mar 30, 2021 7:26 pm
Phoenix27833 wrote: ↑
Mon Mar 29, 2021 8:52 pm
Pick up a corpse, it would equip the best armor in the corpse rather than the worst. (this is particularly annoying)
Open the corpse like a chest.
Shift click on the armor you want, then control click on the empty slot.
That's tricky, if you have to dodge worms & don't want to get locked-in by biters
Faster than mining it.
Slower than running past and ctrl-click-ing the corpse. Had to run past and dump the loot in a chest and repeat a few times in the past.

But I don't think I've seen an idea here yet that improves things. "Best" armor is subjective with equipment grids. But maybe moving all armors to the front of the corpses inventory loosely ordered by their tech level would help in most cases. You get the most advanced armor first and put it on. That might not be the best but it's most likely one that can carry all the stuff. Actually even better: put the armor the player was wearing first. So looting puts on the same armor the player was using before.

User avatar
ickputzdirwech
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 698
Joined: Sun May 07, 2017 10:16 am
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by ickputzdirwech »

mrvn wrote: ↑
Fri Nov 05, 2021 3:36 pm
But I don't think I've seen an idea here yet that improves things. […] Actually even better: put the armor the player was wearing first. So looting puts on the same armor the player was using before.
If I may point you to my earlier post:
ickputzdirwech wrote: ↑
Wed Mar 31, 2021 9:20 am
From my testing the items in your corpse are ordered in this way: First the items from your inventory, than armor and weapons slot. When you ctrl-klick/ or mine the corpse the inventory items are therefore transferred first. I think a good way to fix this would be to reverse the order in which the items are put in the corpse. First armor and weapons slots, than main inventory
Mods: Shortcuts for 1.1, ick's Sea Block, ick's vanilla tweaks
Tools: Atom language pack
Text quickly seems cold and unfriendly. Be careful how you write and interpret what others have written.
- A reminder for me and all who read what I write

mrvn
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 5112
Joined: Mon Sep 05, 2016 9:10 am
Contact:

Re: Automatically equip best armor

Post by mrvn »

ickputzdirwech wrote: ↑
Sat Nov 06, 2021 10:20 pm
Sorry, missed that.

Post Reply

Return to β€œIdeas and Suggestions”