[0.17] Research Queue inherent issue (related to FF#254)

Post your ideas and suggestions how to improve the game.

Moderator: ickputzdirwech

Post Reply
Cyan_Leader
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Fri Jan 19, 2018 3:42 pm
Contact:

[0.17] Research Queue inherent issue (related to FF#254)

Post by Cyan_Leader »

As I started my new run on 0.17, I noticed that the issue stated previously by the devs, that players did not know exactly what was unlocked and were not using previously unlocked items, started to affect me as well. The main reason why I think that was the case is because I often did not know what I just finished researching. When you queue multiple techs you quickly forget what exactly you queued and the game's UI element that was used to tell you what research you finished (the top right corner) is now being used to displayed the progress of the next item.

Thus, I have a simple proposal. Print out in chat a text that says which tech you have finished and what is being queued next. Something simple like "X has been completed. Starting Y" would suffice. This would not only prompt players to check out/use what has been researched but also remind ourselves what we actually queued.

User avatar
stretch611
Inserter
Inserter
Posts: 35
Joined: Sun Dec 04, 2016 3:44 pm
Contact:

0.17 Research UI feedback

Post by stretch611 »

Overall, I enjoy the new Research UI, especially the UI regarding queued research.

I enjoy not being bothered to stop what I am doing because I know research continues after I hear the chime signifying the end of the current research project. Though what I find lacking is any feedback telling me what I just finished researching when I look at the screen. The only way I know is to scroll to the bottom of research projects, look at the green ones and guess at which one I finished.

Do you think we might be able to update the screen to display a box of recently completed research projects? Your UI experts generally do well, so maybe they can help design a good way to see it. Maybe an separate box of completed under the queued items or elsewhere on the screen... Or possibly leaving the finished one(s) in the queue to the left side as green (possibly with a vertical line separating ongoing research) until new projects are added to the queue to force completed ones off the screen.

Koub
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6797
Joined: Fri May 30, 2014 8:54 am
Contact:

Re: [0.17] Research Queue inherent issue (related to FF#254)

Post by Koub »

[Koub] Merged into other suggestion for the same issue.
Side note : if a notification center was implemented, this woud become a non issue
Koub - Please consider English is not my native language.

User avatar
<NO_NAME>
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 282
Joined: Tue Aug 02, 2016 9:52 am
Contact:

Re: [0.17] Research Queue inherent issue (related to FF#254)

Post by <NO_NAME> »

That bothers me as well, especially that I often play with low volume (I'm listening to something else) and I'm rarely even notice the chime.
I am a translator. And what did you do for Factorio?
Check out my mod "Realistic Ores" and my other mods!

Post Reply

Return to “Ideas and Suggestions”