Sudden change to unpowered personal roboport?

Post all other topics which do not belong to any other category.
Post Reply
warlordship
Inserter
Inserter
Posts: 23
Joined: Mon May 08, 2017 8:13 pm
Contact:

Sudden change to unpowered personal roboport?

Post by warlordship »

Ok, so.... did they sneak in a change to personal roboports in .71? I have some solar panels in my suit which are generally enough to build large projects in medium-ish bursts. But after a bit of nest and tree clearing suddenly my robots stop working. Turns out it was just turning to dawn, and all my energy was gone.

Normally, when I run out of energy, the robots get sent out with free energy, and simply hover around you when attempting to recharge. Now, they won't even deploy unless the roboports have ~10% energy in reserve.

This is now fairly close to how roboports perform on the ground, but I kind of liked the option of mining up robots when my energy was drained.

User avatar
boskid
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 781
Joined: Thu Dec 14, 2017 6:56 pm
Contact:

Re: Sudden change to unpowered personal roboport?

Post by boskid »

0.17.70 changelog:
FactorioBot wrote:
Tue Oct 15, 2019 8:19 pm
Bugfixes
  • Fixed that personal roboports would function with literally no power.

warlordship
Inserter
Inserter
Posts: 23
Joined: Mon May 08, 2017 8:13 pm
Contact:

Re: Sudden change to unpowered personal roboport?

Post by warlordship »

Ah, under the Fixes section? I usually skip over those since they are rather obscure "bugs" that get fixed.

I'm going to miss my early robots.

T-A-R
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 106
Joined: Tue May 22, 2018 4:20 pm
Contact:

Re: Sudden change to unpowered personal roboport?

Post by T-A-R »

They were not really working since they did not recharge the bots. But it was a helpful feature nontheless.

astroshak
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 221
Joined: Thu May 10, 2018 9:59 am
Contact:

Re: Sudden change to unpowered personal roboport?

Post by astroshak »

Always thought you “hand cranked” the bots when you mined them up by hand.

Shouldn’t a no-power personal roboport have a range of zero though? That’s what would make sense to me. No power, no ability to control the bots at range.

dood
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 360
Joined: Wed Mar 21, 2018 8:36 am
Contact:

Re: Sudden change to unpowered personal roboport?

Post by dood »

I mean hand mining bots to recharge them was kinda exploit-y but so far the only thing they've done to personal bots is a passive nerf.
What happened to making them accessible earlier?

Post Reply

Return to “General discussion”

Who is online

Users browsing this forum: sherlockholmes221b