Rosetta needed for a MacBook Air M2?

Anything that prevents you from playing the game properly. Do you have issues playing for the game, downloading it or successfully running it on your computer? Let us know here.
Post Reply
User avatar
brunzenstein
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1035
Joined: Tue Mar 01, 2016 2:27 pm
Contact:

Rosetta needed for a MacBook Air M2?

Post by brunzenstein »

I'm asked to install rosetta in order to open Factorio on a MacBook Air M2 - is this correct?

User avatar
Silari
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 416
Joined: Sat Jan 27, 2018 10:04 pm
Contact:

Re: Rosetta needed for a MacBook Air M2?

Post by Silari »

Yes. Factorio is an x64 application - M2 chips are ARM based. Rosetta is needed to emulate x64.

User avatar
brunzenstein
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1035
Joined: Tue Mar 01, 2016 2:27 pm
Contact:

Re: Rosetta needed for a MacBook Air M2?

Post by brunzenstein »

Silari wrote:
Mon Sep 19, 2022 12:41 am
Yes. Factorio is an x64 application - M2 chips are ARM based. Rosetta is needed to emulate x64.
Thanks - does Factorio run well under rosetta?
A bought a MacBook Air M2 only bcs my old MacBook Pro 2016 couldn't run Factorio anymore efficiently :D
Last edited by brunzenstein on Mon Sep 19, 2022 12:45 am, edited 1 time in total.

User avatar
Silari
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 416
Joined: Sat Jan 27, 2018 10:04 pm
Contact:

Re: Rosetta needed for a MacBook Air M2?

Post by Silari »

If you search there are posts from other people on the M1 chips where it ran fine - pretty equivalent to comparable Intel-based macs IIRC. Don't think I've seen anyone post about results with an M2, but I doubt it'll be bad.

Post Reply

Return to “Technical Help”