[mod] Cliffs connected to chunk edges get destroyed when adjacent cliff gets created?

Bugs that are actually features.
Post Reply
Illiander42
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 92
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:01 am
Contact:

[mod] Cliffs connected to chunk edges get destroyed when adjacent cliff gets created?

Post by Illiander42 »

I'm putting together a mod that generates cliffs rather extensively, and I noticed something very strange happening.

This is a picture of two chunks before the chunk on the left is created:
Cliff-bug-Before.png
Cliff-bug-Before.png (291.77 KiB) Viewed 251 times
This is a picture of the same two chunks after the chunk on the left is created:
Cliff-bug-After.png
Cliff-bug-After.png (304.29 KiB) Viewed 251 times
Note the cliff that gets destroyed on the right of the chunk boundry (It's more obvious on the north side of the river, but the south side is also effected)

I am not destroying cliffs anywhere, and my mod that is doing cliff (and water) handling is the only mod loaded.

This happens when travelling south, east and west, but not north. (The pictures here are an example of travelling west)

---

Have I found a bug, or have I missed something in the documentation?

Illiander42
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 92
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:01 am
Contact:

Re: [mod] Cliffs connected to chunk edges get destroyed when adjacent cliff gets created?

Post by Illiander42 »

Nevermind.

Seems like cliffs get destroyed and re-directioned when you place water under them.

Wish there was a granularity setting for surface.set_tiles() so I can tell it to delete everything except cliffs, because some cliff options hitboxes seem to fall outside their 4x4 box sometimes.

Post Reply

Return to “Not a bug”