[kovarex] [1.1.9] Drag placing belts does not tunnel obstacle with one tile gap correctly

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
bormand
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 71
Joined: Fri Jun 05, 2020 9:59 am
Contact:

[kovarex] [1.1.9] Drag placing belts does not tunnel obstacle with one tile gap correctly

Post by bormand »

Drag placing is a really cool feature!

But it needs some polishing.

1) Rotate-while-drag doesn't have any visual cues for current direction.
2) It builds unfunctional mess in some situations. I.e. place two pipes with one tile between them and try to build a belt over them. Belt correctly jumps under them. But if you accidentally move your mouse back it adds more undergrounds that break the flow.

P.S. Ah, I understand. R doesn't set current rotation as usual, it just allows to bend the belt to either side. Works good if you move the mouse and then press R. But still looks slightly unintuitive when you press R and then move the mouse.

Edit: screenshot for the second issue.
Screenshot from 2021-01-14 18-41-33.png
Screenshot from 2021-01-14 18-41-33.png (125.38 KiB) Viewed 627 times

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7887
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.9] Drag placing belts does not tunnel obstacle with one tile gap correctly

Post by kovarex »

Thanks for the report, the smart belt dragging will now register existing underground belts and only build ending pieces when the existing underground belt isn't already conneted to ending piece.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users