[0.17.38] Offshore pump not supplying as much as expected

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
Post Reply
User avatar
Jon8RFC
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 347
Joined: Tue May 10, 2016 3:39 pm
Contact:

[0.17.38] Offshore pump not supplying as much as expected

Post by Jon8RFC » Tue May 14, 2019 8:28 am

This isn't an ideal setup for nuclear power, but I would think there should be enough water for more than 8-11 boilers per offshore pump, even in this situation, right?

The two inside offshore pumps (in each set of four, parallel offshore pump supply lines) and the outer boilers on all four cardinal directions are the problematic ones. You can see that many of the boilers have no water. If I remove connecting pipes between the boilers where water isn't making it far enough, let it fill up, then reconnect, I can systematically get the water to work its way down. This nuclear setup was built sometime in 0.17, maybe in 0.17.33, but the save originates from 0.12.33.

It seems like a bug with how the fluids are seemingly non-existent, but I just wanted to make sure. It's as if the water is disappearing without explanation, because I can force it to work as expected if I tear down the pipes at the ends where water runs out and put them back in, gradually. If I remove pipes and reinstall them before the boilers, it does not resolve the issue; pumps do not resolve the issue.

Mods:
https://drive.google.com/open?id=1L8gsD ... _NYOdoGbyi
Save:
https://drive.google.com/open?id=1f-g81 ... zaaN5sU9df
Image

User avatar
Jon8RFC
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 347
Joined: Tue May 10, 2016 3:39 pm
Contact:

Re: [0.17.38] Offshore pump not supplying as much as expected

Post by Jon8RFC » Sun Jun 23, 2019 11:12 pm

My mistake. I didn't know that heat exchangers used more fluid than boilers.
Image

Post Reply

Return to “Gameplay Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users