Rail Spacing.

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
Post Reply
Omicron_NEGA
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Tue Nov 07, 2017 1:24 am
Contact:

Rail Spacing.

Post by Omicron_NEGA »

No matter how I arrange the rails, they always got one extra space.
And I don't want to use long handed inserter because it's very slow.
Robots are also not an option.

Thank you!
Attachments
ice_screenshot_20171107-102611.png
ice_screenshot_20171107-102611.png (1.34 MiB) Viewed 3489 times

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 7518
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: Rail Spacing.

Post by Loewchen »

Rails align along a 2x2 tile grid, so no you can not get to move the track one tile to the left. I do not know of a real solution for what you are trying to do, but there are several workarounds like long inserter, bots, moded 2x1 chests, moded inserters...

Omicron_NEGA
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Tue Nov 07, 2017 1:24 am
Contact:

Re: Rail Spacing.

Post by Omicron_NEGA »

Ahh thanks.
Didn't know this limitation before I start building my railways.
Looks like I have to tear down everything now :0

Zavian
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1624
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:57 am
Contact:

Re: Rail Spacing.

Post by Zavian »

Rather than use chests in the middle load into something 2 wide like a car or a truck tank.
2wide.png
2wide.png (508.87 KiB) Viewed 3479 times
Last edited by Zavian on Tue Nov 07, 2017 7:30 pm, edited 1 time in total.

Koub
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6800
Joined: Fri May 30, 2014 8:54 am
Contact:

Re: Rail Spacing.

Post by Koub »

You can also add a conveyor belt to get an odd number of tiles.
Koub - Please consider English is not my native language.

User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 5202
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am
Contact:

Re: Rail Spacing.

Post by eradicator »

double-longserter.png
double-longserter.png (220.87 KiB) Viewed 3425 times
Depending on your research level double long-inserters should still have acceptable speed. And if you want really high-thoughtput trains i recommend not cross-loading train-to-train at all.
Kuob wrote: You can also add a conveyor belt to get an odd number of tiles.
If it's his first station he probably doesn't have express belts yet to at least partially compensate the loss of stack bonus.
Author of: Belt Planner, Hand Crank Generator, Screenshot Maker, /sudo and more.
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English
My code in the post above is dedicated to the public domain under CC0.

Jap2.0
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 2338
Joined: Tue Jun 20, 2017 12:02 am
Contact:

Re: Rail Spacing.

Post by Jap2.0 »

Yeah - using belts wouldn't quite give you the same speed, but in a setup like that if you use belts you would be able to unload and load on both sides as well, which would actually result in a net increase in speed.
There are 10 types of people: those who get this joke and those who don't.

Post Reply

Return to “Gameplay Help”