crafting steel

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
Post Reply
Arakasi
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 109
Joined: Tue Feb 26, 2013 9:43 pm
Contact:

crafting steel

Post by Arakasi »

Hi, I have a problem with crafting steel and all related stuff which requires steel somewhere in the tree.

I have research steel, a few other researches below steel but still cant craft it or anything other.

Is there any special way how to craft it? Or any condition which I dont met?

Hanse00
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 96
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:07 pm
Contact:

Re: crafting steel

Post by Hanse00 »

Smelt iron plates to get steel

syneris
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 141
Joined: Thu Feb 28, 2013 2:25 pm
Contact:

Re: crafting steel

Post by syneris »

You put the iron plate in the stone furnace. I didn't know how either until I read this.

GragSmash
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 14
Joined: Tue Feb 26, 2013 8:48 pm
Contact:

Re: crafting steel

Post by GragSmash »

I tend to have a "raw materials" loop which ends up containing coal, iron ore and copper ore.

The furnaces feed out onto my finished goods loop, which has all my factories and such.

I put a furnace on the inner loop with a filter inserter set to coal and iron ore, it places the plates on the raw materials loop and they find their way into the furnaces that feed the outer loop.

Works very nicely.

Grolleter
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 10
Joined: Sun Apr 14, 2013 3:03 am
Contact:

Re: crafting steel

Post by Grolleter »

I suspected that you might need to put iron in a furnace to get steel, but when I try it this is what I get (red oval added for emphasis):
smelt-iron.jpg
smelt-iron.jpg (456.68 KiB) Viewed 14328 times
Is this a bug or am I missing something?

MF-
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1235
Joined: Sun Feb 24, 2013 12:07 am
Contact:

Re: crafting steel

Post by MF- »

Grolleter wrote:I suspected that you might need to put iron in a furnace to get steel, but when I try it this is what I get (red oval added for emphasis):

Is this a bug or am I missing something?
Steel needs to be researched first. THEN you'll be able to put it in a furnace.

Grolleter
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 10
Joined: Sun Apr 14, 2013 3:03 am
Contact:

Re: crafting steel

Post by Grolleter »

Oh, duh. I must have assumed I had already researched steel because I had access to a recipe that required it. Thank you.

Mysteria9
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 122
Joined: Sat Feb 16, 2013 9:05 am
Contact:

Re: crafting steel

Post by Mysteria9 »

It does say in the research description that the research will allow you to smelt iron into steel ;)

Grolleter
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 10
Joined: Sun Apr 14, 2013 3:03 am
Contact:

Re: crafting steel

Post by Grolleter »

Yeah, I had researched steel in one game, noticed that it didn't appear in my inventory crafting list, and figured it probably had to be smelted ... but then I abandoned that factory without ever actually trying to make steel. Then in a later attempt, I researched Military 2 without researching steel first, and wondered why I couldn't smelt the steel to make the advanced bullets. Not one of my brighter moments ...

Post Reply

Return to “Gameplay Help”