Simple Questions and Short Answers

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby gert1978 » Sat Aug 12, 2017 2:58 pm

hi, after watching plenty of hours on youtube I decided to try the game myself.
I'm having an issue placing down items, it seems I empty out my full inventory every time I place down 1 item. For example when I'm placing a brickroad I always have t travel back to pick up excess bricks in the middle of the path.

This also means I need to circle back on every build to pick up excess inserters, belts, splitters, resources, miners and so on just laying on the ground being their really tiny icon self.

Probably doing something wrong but can't seem to find out what.

Sincerly Noob Gert1978 :-)
gert1978
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 2
Joined: Sat Aug 12, 2017 2:47 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby Patashu » Sun Aug 13, 2017 6:14 am

gert1978 wrote:hi, after watching plenty of hours on youtube I decided to try the game myself.
I'm having an issue placing down items, it seems I empty out my full inventory every time I place down 1 item. For example when I'm placing a brickroad I always have t travel back to pick up excess bricks in the middle of the path.

This also means I need to circle back on every build to pick up excess inserters, belts, splitters, resources, miners and so on just laying on the ground being their really tiny icon self.

Probably doing something wrong but can't seem to find out what.

Sincerly Noob Gert1978 :-)

'Drop Item' is bound to Z by default. Are you pressing 'Drop Item' by accident?

https://wiki.factorio.com/Keyboard_bindings
Patashu
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 108
Joined: Mon May 08, 2017 11:57 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby gert1978 » Sun Aug 13, 2017 6:00 pm

Thank you ! It seems I accidently set the drop items input to left click when customising my layout. A simple reset did the trick.
gert1978
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 2
Joined: Sat Aug 12, 2017 2:47 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby spinba11 » Thu Aug 17, 2017 6:00 pm

I'm pulling my hair out here lol, I can't get my balanced train loader to work. I'm 99.9% sure I've done eveything correct (I've set them up in the past), the first 11 chests load evenly but the last on lags behind. if i filp the belts the chest with the problem also filps sides. the blueprint is below.
Code: Select all
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
spinba11
Inserter
Inserter
 
Posts: 22
Joined: Mon Mar 07, 2016 9:07 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby Geslot » Sat Aug 19, 2017 1:08 pm

I don't understand why my robots can't repair my turrets...
It says repair packs are missing, but I have plenty of them in my roboport. Seems that I am missing something... Can you please help me?
Image
Geslot
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 09, 2017 10:12 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby torne » Sat Aug 19, 2017 1:25 pm

Geslot wrote:I don't understand why my robots can't repair my turrets...
It says repair packs are missing, but I have plenty of them in my roboport. Seems that I am missing something... Can you please help me?

Somewhat confusingly, you shouldn't put repair packs in roboports (generally). The repair packs in a roboport are only usable by the robots in that specific roboport. You should just put your repair packs into a passive provider chest like all other construction materials, and then robots from anywhere in the network can use them.

The slots in the roboport are where the robots deposit partially used repair packs after they've picked them up from somewhere else.
torne
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 167
Joined: Sun Jan 01, 2017 11:54 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby Greybeard_LXI » Sat Aug 19, 2017 2:05 pm

Geslot wrote:I don't understand why my robots can't repair my turrets...
It says repair packs are missing, but I have plenty of them in my roboport. Seems that I am missing something... Can you please help me?


I see three logistic roboport networks. The signs saying repair kits are needed are in a different logistic roboport network from the indicated roboport. They may all be in the same construction network, but I think they need to be in the same logistic network.
Greybeard_LXI
Inserter
Inserter
 
Posts: 47
Joined: Sun Feb 26, 2017 10:48 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Postby Geslot » Sat Aug 19, 2017 2:46 pm

torne wrote:
Geslot wrote:I don't understand why my robots can't repair my turrets...
It says repair packs are missing, but I have plenty of them in my roboport. Seems that I am missing something... Can you please help me?

Somewhat confusingly, you shouldn't put repair packs in roboports (generally). The repair packs in a roboport are only usable by the robots in that specific roboport. You should just put your repair packs into a passive provider chest like all other construction materials, and then robots from anywhere in the network can use them.

The slots in the roboport are where the robots deposit partially used repair packs after they've picked them up from somewhere else.


Thank you sir, that was the issue.

Greybeard_LXI wrote:
Geslot wrote:I don't understand why my robots can't repair my turrets...
It says repair packs are missing, but I have plenty of them in my roboport. Seems that I am missing something... Can you please help me?


I see three logistic roboport networks. The signs saying repair kits are needed are in a different logistic roboport network from the indicated roboport. They may all be in the same construction network, but I think they need to be in the same logistic network.


Actually I have only one logistic network. It might look that it is not, but you can extend your logistic network by placing logistic zone expander like it's corner will touch other's logistic zone expander corner.
Geslot
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 09, 2017 10:12 pm

Previous

Return to Gameplay Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests