[0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
HeilTec
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Tue Jul 08, 2014 1:14 pm
Contact:

[0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by HeilTec »

This may have been introduced in an earlier patch. I just noticed it now.

When making a blueprint or using the deconstruction planner, an item count used to be displayed together with the item icons for each item in the blueprint or deconstruction.
Google is my friend. Searching the forum and the wiki is always a first.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 11877
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by Rseding91 »

Thanks for the report. I can't reproduce what you describe - for me it shows the item count as expected in both cases?

https://imgur.com/a/czrHz
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
HeilTec
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Tue Jul 08, 2014 1:14 pm
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by HeilTec »

I am able to reproduce it in 0.16.5 too

steam screenshot


System:
Ubuntu 16.04 LTS
Memory: 3.7GiB
Processor: Intel® Core™ i5 CPU M 480 @ 2.67GHz × 4
Graphics: GeForce GT 540M/PCIe/SSE2
OS type: 64-bit
Google is my friend. Searching the forum and the wiki is always a first.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 11877
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by Rseding91 »

HeilTec wrote:I am able to reproduce it in 0.16.5 too

steam screenshot


System:
Ubuntu 16.04 LTS
Memory: 3.7GiB
Processor: Intel® Core™ i5 CPU M 480 @ 2.67GHz × 4
Graphics: GeForce GT 540M/PCIe/SSE2
OS type: 64-bit
Can you upload your log file?
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
HeilTec
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Tue Jul 08, 2014 1:14 pm
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by HeilTec »

factorio-current.log
verbose log
(4.03 KiB) Downloaded 106 times
Google is my friend. Searching the forum and the wiki is always a first.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 11877
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by Rseding91 »

As I thought, you're on ultra-low graphics which causes a bunch of these kinds of weird problems.

You'll need to play on something other than the lowest-low to make them show properly.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
HeilTec
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Tue Jul 08, 2014 1:14 pm
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by HeilTec »

Switching to higher settings doesn't help.
factorio-current.log
(3.96 KiB) Downloaded 101 times
It really makes me sad if I cant get the game to work properly.
Are there any settings I have missed?
Google is my friend. Searching the forum and the wiki is always a first.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 11877
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by Rseding91 »

Graphics quality: low is the problem.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

User avatar
HeilTec
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Tue Jul 08, 2014 1:14 pm
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by HeilTec »

Thanks for your help.
Although it is a minor issue I was unable to figure out a setting in the display menu.
Could it be that an old setting is hiding ... ?
I resorted to commenting out settings in the
config.ini
(12.09 KiB) Downloaded 88 times
I hope I can return the favour this way by narrowing down where the problem is.
Google is my friend. Searching the forum and the wiki is always a first.

posila
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5033
Joined: Thu Jun 11, 2015 1:35 pm
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by posila »

The originally reporte problem should be fixed in 0.16.8, thanks for the report.

As for graphics options for your configuration. Try this config
Attachments
config.ini
(12.08 KiB) Downloaded 56 times

User avatar
HeilTec
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Tue Jul 08, 2014 1:14 pm
Contact:

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Post by HeilTec »

Thanks for taking the time to edit my settings.
The game plays very well on this.
Google is my friend. Searching the forum and the wiki is always a first.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”