Search found 39 matches

by BillH
Sun Jan 24, 2021 1:20 am
Forum: Not a bug
Topic: [1.1.14] "sc" search filter in production map allows "copper cable"
Replies: 4
Views: 407

Re: [1.1.14] "sc" search filter in production map allows "copper cable"

I have fuzzy search disabled though. Should the description still be searched in that case?
by BillH
Sat Jan 23, 2021 6:51 pm
Forum: Not a bug
Topic: [1.1.14] "sc" search filter in production map allows "copper cable"
Replies: 4
Views: 407

[1.1.14] "sc" search filter in production map allows "copper cable"

Image

Just noticed this while trying to filter for science packs.
by BillH
Thu May 28, 2020 7:32 am
Forum: Not a bug
Topic: [0.18.27] Inventory split doesn't work with artillery shells
Replies: 2
Views: 251

[0.18.27] Inventory split doesn't work with artillery shells

If I have a steel chest of artillery shells and Ctrl+Right click, the entire inventory gets transferred. Other items split as expected.
by BillH
Fri Feb 14, 2020 6:17 pm
Forum: Mods
Topic: [MOD 0.16.x] Factorio Extended Plus
Replies: 51
Views: 50514

Re: [MOD 0.16.x] Factorio Extended Plus

I just installed the latest version of the ExtendedPlus mods and discovered that the range of the Mk3 substations is now the same as the Mk2 substation. I assume this is a bug? If not, what's the point of the Mk3 substation now?
by BillH
Tue Jul 09, 2019 6:11 pm
Forum: Duplicates
Topic: [0.17.55] crash when updating from 0.17.54
Replies: 1
Views: 241

[0.17.55] crash when updating from 0.17.54

I installed the update using the installer and the game crashed upon reloading. However, after restarting the game seems to work fine. I'm using the FactorioExtended Plus mods, Bottleneck, Ore Eraser, Max Rate Calculator, and Flare Stack.
by BillH
Tue Mar 26, 2019 1:37 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.17.18] train UI clipping
Replies: 0
Views: 203

[0.17.18] train UI clipping

Image
I have 30 trains assigned to my copper smelter, and I noticed that when I scroll through the UI the last three stops don't show their schedules in the UI.

The save game can be found at https://1drv.ms/u/s!AucAXJcZeJu3gbkZY_MGSslC_B-wxg
by BillH
Wed Mar 06, 2019 10:03 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [Oxyd] [0.17.7] Biters behaving badly?
Replies: 1
Views: 1477

[Oxyd] [0.17.7] Biters behaving badly?

The biters seem to have gone to the school of Attacking One At A Time, at least when large groups attack. [Edit] The server seems to be unable to attach my save file and video of the issue at this time; I've uploaded the video at https://youtu.be/MMcTEQN-lDc Basically the biters collide with one ano...
by BillH
Wed Feb 27, 2019 3:39 pm
Forum: Won't fix.
Topic: [0.17.0] Error when updating to 0.17.1
Replies: 13
Views: 3252

Re: [0.17.0] Error when updating to 0.17.1

I get the same error on my Windows machine
by BillH
Sun Feb 24, 2019 7:17 am
Forum: General discussion
Topic: Train build
Replies: 10
Views: 1719

Re: Train build

So, people only use bidirectional for the abillity to back up out of stations. Doesn't that get a problem when multiple trains are set up to go to the same station? Not if you set up your station entry point with enough room for trains to wait, either via a stacker or careful planning of your rail ...
by BillH
Thu Jun 07, 2018 2:13 am
Forum: Duplicates
Topic: [0.16.47] (minor bug) research text truncated
Replies: 1
Views: 387

[0.16.47] (minor bug) research text truncated

Image
It appears that I'm reaching the width limit of the research text, though the window has plenty of room for higher research levels.
by BillH
Tue Jan 09, 2018 7:16 am
Forum: News
Topic: Friday Facts #224 - Bots versus belts
Replies: 905
Views: 180856

Re: Friday Facts #224 - Bots versus belts

I don't think bots need to be changed at all. "Belts are more fun than bots" FOR SOME. For me, I've upgraded my base over time to a 2K SPM megabase, and what keeps me coming back is the challenge of optimizing my train network to feed the beast and getting my bots to work optimally for eac...
by BillH
Sat Dec 30, 2017 12:24 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.16.10] Requester chests still do not work
Replies: 8
Views: 1632

Re: [0.16.10] Requester chests still do not work

I see this problem in my base as well. Toggling "Request from buffer chests" fixes the problem. Tedious but it works.
by BillH
Sun Aug 06, 2017 3:17 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.32] Offshore pumps not working properly?
Replies: 7
Views: 1854

Re: [0.15.32] Offshore pumps not working properly?

Huh? I didn't use any command in that world. I see this problem with my actual base as well, where I don't have Creative Mode enabled (see attached)
Image
by BillH
Sun Aug 06, 2017 8:36 am
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.32] Offshore pumps not working properly?
Replies: 7
Views: 1854

[0.15.32] Offshore pumps not working properly?

I created the attached reactor setup modeled on the one in ColonelWill's Mad Science world. I've noticed some weirdness with some of the offshore pumps -- while most of them are pumping 100 units of water, some only pump 20 units and some don't pump anything at all. Is this a display bug or is there...
by BillH
Tue Jul 04, 2017 8:03 am
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.26] "smoke me a kipper" achievement lost on save move
Replies: 4
Views: 901

Re: [0.15.26] "smoke me a kipper" achievement lost on save move

Sorry -- Here's my log. I'm playing the non-Steam version.
by BillH
Sun Jul 02, 2017 4:00 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.26] "smoke me a kipper" achievement lost on save move
Replies: 4
Views: 901

[0.15.26] "smoke me a kipper" achievement lost on save move

I had to move my saves to another computer due to a crash, and my achievements were reset when I did so. Most of them have been updated; however, at this point, I've launched 1171 satellites but the game still has not updated the "smoke me a kipper" achievement.
by BillH
Fri Jun 16, 2017 3:21 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.19] game crashes on startup with low memory error
Replies: 2
Views: 919

Re: [0.15.19] game crashes on startup with low memory error

I ended up getting a new PC that has 128MB of dedicated video memory and my save file loads fine: 0.008 System info: [CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz, 8 cores, RAM: 8075MB] 0.008 Display options: [FullScreen: 1] [VSync: 0] [UIScale: 122.995%] [MultiSampling: OFF] [Screen: 255] 0.009 Ava...
by BillH
Sun Jun 11, 2017 3:43 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.15.19] game crashes on startup with low memory error
Replies: 2
Views: 919

[0.15.19] game crashes on startup with low memory error

I've been encountering low memory errors since 0.15.18 was released; now they are more frequent. I have 8GB of RAM on my system; I pulled up Task Manager and at the startup screen Factorio is using about 1.16GB. When I load my savefile it goes up to 2GB and then I get a crash. The memory issues seem...
by BillH
Sun Apr 30, 2017 12:12 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.15.4][Twinsen] Read train contents sends 0 briefly?
Replies: 36
Views: 26783

[0.15.4][Twinsen] Read train contents sends 0 briefly?

I tried to use the "read train contents" option to limit the number of rails (among other things) that are put on my supply train. I ran a wire from the train stop directly to a stack inserter and set the enable condition to "rail < 500". When I tested an empty train it worked pe...
by BillH
Tue Apr 25, 2017 8:02 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.15.1] Train Stop Reading Train Contents All The Time
Replies: 3
Views: 1410

Re: [0.15.1] Train Stop Reading Train Contents All The Time

I see this as well. My smelter stacker has train stops that are supposed to force the trains to wait until a copper or iron ore signal of 1 is sent, but since the contents of the train are being sent to the station now I had to change the signals to iron and copper plates to keep the trains from clo...

Go to advanced search