Search found 148 matches

by movax20h
Fri Aug 21, 2020 5:17 pm
Forum: Technical Help
Topic: [1.0.0] Can't initialize audio [Linux]
Replies: 8
Views: 558

Re: [1.0.0] Can't initialize audio

I looked a bit deeper and tried this myself, and it looks the SDL version factorio uses, doesn't actually support SDL_AUDIODRIVER . It looks factorio is not using SDL for audio. Instead it is using Allegro library for audio, music decoding and some other things (like mouse, keyboard and controller s...
by movax20h
Wed Aug 19, 2020 8:25 pm
Forum: Technical Help
Topic: [1.0.0] Can't initialize audio [Linux]
Replies: 8
Views: 558

Re: [1.0.0] Can't initialize audio

Actually it looks SDL might be trying things in the wrong order, dsp, then alsa, then pulse.


So, forcing it to use pulse might help.

Also, maybe you have snd-pcm-oss kernel module loaded? Try blacklisting it...
by movax20h
Wed Aug 19, 2020 8:19 pm
Forum: Technical Help
Topic: [1.0.0] Can't initialize audio [Linux]
Replies: 8
Views: 558

Re: [1.0.0] Can't initialize audio

Factorio uses SDL to access audio devices, it is build to support pulseaudio ("pulse"), alsa, oss ("dsp"), and does try these "drivers" in this order. On my system it defaults to pulseaudio: ... 0.534 [Audio] Backend:default; Depth:16, Channel:2, Frequency:44100; MixerQuality:linear ... $ pactl list...
by movax20h
Mon Aug 17, 2020 4:56 pm
Forum: Assigned
Topic: [Oxyd] [Linux/Mac] non-blocking save crashes
Replies: 29
Views: 1283

Re: [1.0.0] non-blocking save on Linux crashes or locks up

You need to provide the factorio.log, save file and if you use mods, a directory with all the mods.

I never had issues with non-blocking saves, but some people said it could crash when using some mods.
by movax20h
Mon Aug 17, 2020 4:52 pm
Forum: Technical Help
Topic: [1.0.0] Can't initialize audio [Linux]
Replies: 8
Views: 558

Re: [1.0.0] Can't initialize audio

You don't need to use padsp. Factorio uses PulseAudio natively. If something is stuck, that probably means your ALSA or PA setup is broken. Killing pulseaudio or rebooting computer sometimes helps.

I never had issues with Factorio audio on Linux. (using for 6 years).
by movax20h
Mon Aug 17, 2020 4:42 pm
Forum: News
Topic: Friday Facts #360 - 1.0 is here!
Replies: 207
Views: 29372

Re: Friday Facts #360 - 1.0 is here!

Factorio now featured on main page of Steam.
factorio-promo.png
factorio-promo.png (883.69 KiB) Viewed 796 times
by movax20h
Fri Aug 14, 2020 12:09 pm
Forum: News
Topic: Friday Facts #360 - 1.0 is here!
Replies: 207
Views: 29372

Re: Friday Facts #360 - 1.0 is here!

Wube, our of curiosity, are you planning running a Steam (and other channels) advertisement campaign on Factorio?
by movax20h
Fri Aug 14, 2020 11:06 am
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [1.0.0] Linux download 404
Replies: 5
Views: 245

Re: [1.0.0] Linux download 404

Works fine for me: user@debian:~/Downloads$ sha256sum factorio_alpha_x64_1.0.0.tar.xz c490e0e08750d87fb3051fcc103bc6343af2c5fdec5bf43c58776be01cd33d7e factorio_alpha_x64_1.0.0.tar.xz user@debian:~/Downloads$ ls -l total 1359532 -rw-r--r-- 1 user user 1392158708 Aug 14 11:05 factorio_alpha_x64_1.0.0....
by movax20h
Fri Aug 14, 2020 11:03 am
Forum: Won't fix.
Topic: [1.0.0] Wires render on top of spidertron
Replies: 2
Views: 299

Re: [1.0] Wires render on top of spidertron

Unlikely to be fixed. The game is inherently 2D with layers, and 3d effects like that are a hack.
by movax20h
Fri Aug 14, 2020 10:41 am
Forum: News
Topic: Friday Facts #360 - 1.0 is here!
Replies: 207
Views: 29372

Re: Friday Facts #360 - 1.0 is here!

Congratulations! Thank you for all your amazing work. I hope you are going to grab some well deserved vacations soon. I do like friday factorio facts, but 1) maybe switch to every 2-3 weeks. 2) Move it to thursday. :) I think releasing feature releases (or even bug fix releases) on friday was always...
by movax20h
Fri Jul 03, 2020 11:32 am
Forum: News
Topic: Friday Facts #354 - Launch party and HR power switch
Replies: 33
Views: 5563

Re: Friday Facts #354 - Launch party and HR power switch

The switch is pretty cool and lovely, I love how it looks simply a huge wall plug that is controlled by motors. I understand the arcing inside is to make it show when it is active (similar to accumulators), but time will tell if it is a bit too much. Also it is unclear if the arcing is showing all t...
by movax20h
Tue Jun 30, 2020 5:19 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.18.34] Bug with radar gui, related to blueprint gui
Replies: 4
Views: 290

Re: [0.18.34] Bug with radar gui, related to blueprint gui

I wonder about this too. I have a small blueprint with radar few solar panels, power poles and accumulators, which I often place around. It would be nice to see the radar coverage when placing this blueprint. There is an option for showing turret radius when blueprinting in Interface settings. Maybe...
by movax20h
Mon Jun 29, 2020 5:39 am
Forum: Won't fix.
Topic: [0.18.34] Low Power icon missing on lab without science packs
Replies: 3
Views: 359

Re: [0.18.34] Low Power icon missing on lab without science packs

I do not consider this to be a bug. Labs do not have any power drain so when they are not working, they do not consume energy. That makes their internal energy buffer to be still full and there is no reason to show the missing power icon. What is the purpose of the "Low Power" icon? From the user p...
by movax20h
Sun Jun 28, 2020 4:31 pm
Forum: Won't fix.
Topic: [0.18.34] Low Power icon missing on lab without science packs
Replies: 3
Views: 359

[0.18.34] Low Power icon missing on lab without science packs

power-off.png
power-off.png (2.41 MiB) Viewed 359 times
by movax20h
Sun Jun 28, 2020 8:19 am
Forum: 1 / 0 magic
Topic: [0.18.26] Factorio hangs forever on startup (linux)
Replies: 2
Views: 315

Re: [0.18.26] Factorio hangs forever on startup (linux)

I think the issue might be due to LD_PRELOAD. It is virially propagating to all sub-processes, but it is not a good thing to do with steam overlay library. How about cleaning LD_PRELOAD before calling `lsb_release` ?
by movax20h
Sun Jun 28, 2020 8:13 am
Forum: Technical Help
Topic: [0.18.32] tree graphics are broken
Replies: 7
Views: 547

Re: [0.18.32] tree graphics are broken

I installed the newer nvidia driver, but it didn't fix the trees. 0.038 2020-06-28 00:20:01; Factorio 0.18.34 (build 52900, mac, steam) 0.038 Operating system: macOS 10.12.6 0.038 Program arguments: "/Users/Jay/Library/Application Support/Steam/steamapps/common/Factorio/factorio.app/Contents/MacOS/...
by movax20h
Sun Jun 28, 2020 4:51 am
Forum: Modding help
Topic: LuaControl.mining_state resets every tick, or even earlier.
Replies: 0
Views: 93

LuaControl.mining_state resets every tick, or even earlier.

I am using Linux headless server, 0.18.32. I am using RCON, but same probably applies using other means: Lets say the player's character: local p = game.get_player("b") rcon.print(serpent.line(p.position)) {x = 74.90234375, y = 20.9296875} At (76.9, 19.0), I do have a burner-mining-drill, and it in ...
by movax20h
Sat Jun 27, 2020 12:06 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [Oxyd] [0.18.31] Duplicate junk RCON responses
Replies: 2
Views: 642

Re: [0.18.31] Duplicate junk RCON responses

Here is a strace with full data when talking over RCON: sendto(6, "\36\0\0\0\2\0\0\0\2\0\0\0/config get password\0\0", 34, 0, NULL, 0) = 34 recvfrom(6, "8\0\0\0\2\0\0\0\0\0\0\0The server currently doesn't have a password.\n\0\0\n\0\0\0\2\0\0\0\0\0\0\0\0\0", 262144, 0, NULL, NULL) = 74 The library I ...
by movax20h
Fri Jun 26, 2020 10:37 pm
Forum: Resolved Problems and Bugs
Topic: [0.18.6] IPv6 address in square brackets without port is claimed to be incorrect.
Replies: 16
Views: 943

Re: [0.18.6] IPv6 address in square brackets without port is claimed to be incorrect.

I agree with what quyxkh wrote, but since getaddrinfo() accepts brackets on Windows, for consistency between plaforms I'll just trim the brackets if ipv6 parsing regex fails. It is also easier for me to just do that and finally not see this thread in "new posts", than to start arguing about it. Tha...
by movax20h
Fri Jun 26, 2020 10:19 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [0.18.32] DNS/hostname with both IPv6 and IPv4, uses only IPv4, when using --mp-connect or GUI
Replies: 5
Views: 358

[0.18.32] DNS/hostname with both IPv6 and IPv4, uses only IPv4, when using --mp-connect or GUI

It is a rather minor issue, but. 0.173 2020-06-25 20:34:55; Factorio 0.18.32 (build 52799, linux64, alpha) 0.338 Operating system: Linux (Debian testing) I have a headless server running on IPv6 only, using `--bind [::1]:8181--rcon-bind [::1]:8182` When I try to connect to it using `factorio --mp-co...

Go to advanced search