Search found 62 matches

by Telarin
Mon Mar 29, 2021 3:54 pm
Forum: Minor issues
Topic: [1.1.30] Trains: Show this location in the map does not change to correct surface
Replies: 1
Views: 148

[1.1.30] Trains: Show this location in the map does not change to correct surface

Not sure if this counts as a bug, since multiple surface gameplay is restricted to mods for the most part, but figured I would post it just in case it is something you want to fix: When you have the train details window opened, but are currently on a different surface from the train, if you click th...
by Telarin
Mon Mar 01, 2021 2:24 pm
Forum: Logistic Train Network
Topic: Getting LTN network data
Replies: 1
Views: 173

Getting LTN network data

Are there currently any mods or methods that can be used to get LTN network data for the current surface? Specifically, I would like to get all of the requests that can't currently be fulfilled on the current surface output onto the data network so that I can send those requests to other planets for...
by Telarin
Mon Mar 01, 2021 2:22 pm
Forum: Logistic Train Network
Topic: Suggestion: Dump Station
Replies: 11
Views: 808

Re: Suggestion: Dump Station

As far as I can tell, I would have to set that up at EVERY depot station though, rather than just having a single designated dumping station. I've got a pretty huge base going, with something like 60 depot stations spread around the base for efficiency, so trains can just park at the nearest one whe...
by Telarin
Wed Feb 24, 2021 4:09 pm
Forum: Logistic Train Network
Topic: Suggestion: Dump Station
Replies: 11
Views: 808

Suggestion: Dump Station

Have the ability to designate a dump station (similar to how there is a signal to designate a depot). If a train arrives back at a depot, and still has materials in it, it will automatically be dispatched to a dump station if one is configured. This would give the opportunity to clean out trains tha...
by Telarin
Thu Aug 06, 2020 7:15 pm
Forum: Pending
Topic: [0.18.43] Construction robots do not place landfill
Replies: 2
Views: 243

Re: [0.18.43] Construction robots do not place landfill

After I exited out and loaded back in a second time, they started building again. Not sure why they stopped, but reloading seems to have fixed it.
by Telarin
Thu Aug 06, 2020 6:32 pm
Forum: Pending
Topic: [0.18.43] Construction robots do not place landfill
Replies: 2
Views: 243

[0.18.43] Construction robots do not place landfill

This worked in [0.18.42] as far as I can tell. Since updating to 18.43, construction robots ignore landfill that has been ordered placed by shift-clicking with landfill.
by Telarin
Sat Oct 07, 2017 1:55 am
Forum: Ideas and Suggestions
Topic: Disabling of Train Stations
Replies: 1
Views: 649

Disabling of Train Stations

It has been a couple versions since I played much Factorio, so decided to start a new game and check out the new features. One that I really liked the idea of was being able to set train stations up to be automatically disabled. This means less babysitting of mines, as I can simply set them to disab...
by Telarin
Thu Dec 31, 2015 2:31 pm
Forum: Mods
Topic: [MOD 0.18] Orbital Ion Cannon 1.8.2
Replies: 502
Views: 223627

Re: [MOD 0.12.20] Orbital Ion Cannon

I love this mod. It is great for a little late game fun. One addition that might be fun. A radar targeting facility. Once constructed, orbital ion cannons could be placed in automatic mode. In automatic mode, they will automatically target any biter spawners in active radar range. Note that they wil...
by Telarin
Tue Nov 17, 2015 1:28 pm
Forum: Mods
Topic: [MOD 0.12.x, 0.11.17+] Radar 2.0
Replies: 31
Views: 40855

Re: [MOD 0.12.x, 0.11.17+] Radar 2.0

If I add this mod in, I get the following error when attempting to start a new game or load an old save game:

__radar-two__/control.lua:33: attempt to index global 'game' (a nil value).

This is under version 0.12.17
by Telarin
Wed Jan 14, 2015 2:17 pm
Forum: Releases
Topic: Version 0.11.11
Replies: 36
Views: 36797

Re: Version 0.11.11

This update has created a problem with tracks. Where you have two parallel tracks, separated by only one track's width, often spurs need to cross from one side out the other side (see the attached image). Prior to this update, it was possible to place a signal light on the curve, such that the two s...
by Telarin
Fri Jan 09, 2015 5:20 pm
Forum: Mods
Topic: SmartTrains 0.2.0 [0.11.5+]
Replies: 69
Views: 35422

Re: SmartTrains 0.1.0 [WIP0.11.8]

Not sure if this is addressed in 0.1.1 yet, as I'm still running 0.1.0, but I have encountered a small issue. I have several trains that seem to "share" settings. What I mean is that if I turn auto depart or refuel on or off on certain trains, it turns it on/off on other trains as well. No...
by Telarin
Thu Jan 08, 2015 6:00 pm
Forum: Ideas and Requests For Mods
Topic: [Request] Tree Harvester Vehicle
Replies: 4
Views: 1872

[Request] Tree Harvester Vehicle

One problem that I frequently run into when building mining outposts is the slow process of clearing trees to lay rails. I am usually far from my main base, so dropping a roboport and using construction bots to clear the rail path is not practical. The automated rail laying mod is nice, but does not...
by Telarin
Mon Jan 05, 2015 9:47 pm
Forum: Mods
Topic: SmartTrains 0.2.0 [0.11.5+]
Replies: 69
Views: 35422

Re: SmartTrains 0.1.0 [WIP0.11.8]

Apologies, I had not seen the 0.1.0 update and was still running 0.0.1. When I updated, the error I reported earlier went away.
by Telarin
Mon Jan 05, 2015 9:45 pm
Forum: Releases
Topic: Version 0.11.9
Replies: 40
Views: 39124

Re: Version 0.11.9

Cannot seem to load any of my 0.11.8 saves. Tried several just to be sure, and none of them will load. Factorio crashes to desktop when I try.
by Telarin
Fri Jan 02, 2015 8:13 pm
Forum: Mods
Topic: SmartTrains 0.2.0 [0.11.5+]
Replies: 69
Views: 35422

Re: SmartTrains 0.0.2 [WIP0.11.8]

I am getting the following error after playing for a while with this mod: Notice Error while running the event handler: __SmartTrains__\control.lua:243: attempt to index field '?' (a nil value) And then the game crashes and must be restarted. The error now occurs consistently after a few seconds whe...
by Telarin
Tue Dec 30, 2014 2:27 pm
Forum: Mods
Topic: [MOD 0.10.2] Automatic Rail Laying Machine
Replies: 143
Views: 52383

Re: [MOD 0.10.2] Automatic Rail Laying Machine

I cannot get this mod to work with 0.11.8. Launching Factorio gives the error: Filename of mod C:/users\username\AppData\Roaming\Factorio\mods\rail-layer.zip doesn't match the expected rail-layer_0.0.6.zip (case sensitive!) If I rename the zip file to what appears to be expected, then I get the foll...
by Telarin
Sat Jul 05, 2014 11:39 pm
Forum: Pending
Topic: [0.10.2] Crash while placing track
Replies: 5
Views: 4667

[0.10.2] Crash while placing track

Crash to desktop while replacing some track that was eaten by biters. Disclaimer: I am using the Wagons mod, and was replacing electrified track. Error was: Unhandled exception at 0x000007f610c42657 in Factorio.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x0000000000000000. Disassembly: 00000...
by Telarin
Sun Jun 29, 2014 12:35 am
Forum: Mods
Topic: [dead] Wagons: More train stuff
Replies: 140
Views: 64863

Re: [beta] Wagons: More train stuff

One minor issue I noticed, not sure if it is a problem with the mod itself or the scripting in Factorio, but the storage wagons seem to have invisible slots. Even if I set filters for all of the slots, bots will still drop other items into the wagon. They show up in the Alt image on the wagon, but t...
by Telarin
Wed Jun 25, 2014 5:41 pm
Forum: Not a bug
Topic: [0.10.1] Issue with train loading
Replies: 7
Views: 8674

Re: [0.10.1] Issue with train loading

A possible solution, which would not solve 100% of these issues, but would probably catch like 90% of cases: If an inserter is not able to drop the item at the drop off location, it will attempt to return it to where it picked it up. Note that if it picked it up from a belt, it should attempt to ret...
by Telarin
Wed Jun 25, 2014 12:50 am
Forum: Not a bug
Topic: [0.10.1] Issue with train loading
Replies: 7
Views: 8674

[0.10.1] Issue with train loading

I have noticed that when you are trying to load a train from a chest, where the train has filters set on several slots, sometimes the inserter ends up holding an item for which the train car no longer has space. This results in the inserter being unable to continue loading the car. It can be worked ...

Go to advanced search