[Genhis] [1.1.36] Uranium miner incorrectly states status on tile depletion

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
dengamu
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Fri Aug 06, 2021 1:15 am
Contact:

[Genhis] [1.1.36] Uranium miner incorrectly states status on tile depletion

Post by dengamu »

I had two uranium miners extracting from the same tile. When the top miner depleted the tile while the second miner did not have sufficient Sulfuric Acid, the second miner continued to report 'Missing of required fluid' despite the tile it was attempting to mine no longer existing. It continued to report this status even after having well over the required Sulfuric Acid required to perform a mining operation.
Attachments
Factorio_uranium_miner_bug.png
Factorio_uranium_miner_bug.png (2.35 MiB) Viewed 2559 times

ScouTeX
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Fri Aug 27, 2021 7:53 pm
Contact:

Re: [Genhis] [1.1.36] Uranium miner incorrectly states status on tile depletion

Post by ScouTeX »

Happened to me in a normal vanilla game play.
I thought it would be a newly found bug... only to find it here.

Some stuff I checked:
1. Yellow light in appearance, red dot with "missing required fluid" in GUI of the drill.
2. No ore left in that 5x5 area, so I cannot deconstruct and place it again.
3. Though it looks the belt is bloking its output port, clear the belt won't help.
4. After removing everything near it (belt, other drills, pipe), it still says "missing required fluid".
5. Removing the power pole for it will make that "no power" warning sign appears, blinks, which is normal, but that error message won't change.
6. The fluid system checked. No other fluid there.

My first post, Hope this helps.
Attachments
screenshot.png
screenshot.png (717 KiB) Viewed 2372 times

Genhis
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 42
Joined: Wed Dec 24, 2014 8:19 am
Contact:

Re: [Genhis] [1.1.36] Uranium miner incorrectly states status on tile depletion

Post by Genhis »

Thank you both for reporting this issue. It's now fixed for the next release.

ScouTeX
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Fri Aug 27, 2021 7:53 pm
Contact:

Re: [Genhis] [1.1.36] Uranium miner incorrectly states status on tile depletion

Post by ScouTeX »

Glad to see this issue fixed in 1.1.39 update log!
But when I check the same miner (after update), the error message is still there.

Is the fix works for newly placed miner only? no more miner could get into this error state anymore?
or can I "refresh" its message?
Attachments
aaa.png
aaa.png (693.9 KiB) Viewed 2019 times

Genhis
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 42
Joined: Wed Dec 24, 2014 8:19 am
Contact:

Re: [Genhis] [1.1.36] Uranium miner incorrectly states status on tile depletion

Post by Genhis »

Mining drills don't have to be newly-placed but those which ran out of resources before 1.1.39 fix will keep their status.

ScouTeX
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Fri Aug 27, 2021 7:53 pm
Contact:

Re: [Genhis] [1.1.36] Uranium miner incorrectly states status on tile depletion

Post by ScouTeX »

OK, thanks!

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”