[Twinsen] [0.17.75] Tooltip doesn't show an item-with-tags custom_description if it has one set through the prototype

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
calcwizard
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 7
Joined: Sat Apr 20, 2019 6:30 am
Contact:

[Twinsen] [0.17.75] Tooltip doesn't show an item-with-tags custom_description if it has one set through the prototype

Post by calcwizard » Tue Nov 05, 2019 2:47 am

When setting a custom description for an item-with-tags through LuaItemStack.custom_description, the description isn't updated if the item already has a description set through the prototype or locale file. This function works normally if there is no description set. Since the placeholder item in vanilla doesn't have a description, I created a small mod to demonstrate the bug.
item-with-tags-bug_0.17.75.zip
(3.45 KiB) Downloaded 9 times
The mod adds a custom item-with-tags with a description. It also adds recipes to craft both it and the vanilla placeholder item. To recreate the bug, start a new game and craft the custom item with tags. Then set its custom_description to something else, for example by picking up the item and running

Code: Select all

/c game.player.cursor_stack.custom_description = "foobar"
When used on the item with no description, it updates to the custom description.

Thanks.

Twinsen
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1067
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:10 am
Contact:

Re: [Twinsen] [0.17.75] Tooltip doesn't show an item-with-tags custom_description if it has one set through the prototyp

Post by Twinsen » Tue Nov 05, 2019 11:19 am

Should be fixed in Version: 0.17.76.

Thanks for the report.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users