[Twinsen] [0.17.25] Production values displayed incorrectly

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
liendacil
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Fri Apr 05, 2019 11:29 am
Contact:

[Twinsen] [0.17.25] Production values displayed incorrectly

Post by liendacil » Fri Apr 05, 2019 11:54 am

I have about 65 hours of play time on this save. Therefore, the production statistics for 250h, 1000h and All should agree, but they don't. Please have a look at the attached screenshots.

Maybe related to viewtopic.php?f=23&t=47298&p=273425&hil ... ct#p273425.
Attachments
factorio-current.log
(30.25 KiB) Downloaded 10 times
20190405132432_1.jpg
20190405132432_1.jpg (455.17 KiB) Viewed 676 times
20190405132431_1.jpg
20190405132431_1.jpg (453.15 KiB) Viewed 676 times
20190405132425_1.jpg
20190405132425_1.jpg (461.3 KiB) Viewed 676 times

TreefrogGreaken
Inserter
Inserter
Posts: 45
Joined: Thu May 04, 2017 12:07 pm
Contact:

Re: [0.17.25] Production values displayed incorrectly

Post by TreefrogGreaken » Fri Apr 05, 2019 3:07 pm

Dont think this is a bug.

Some maths.

~65 hrs = 3900 minutes
4.3k/m Wires = 16770000 wires in 65 hours

250 hours = 15000 minutes
1677000 / 15000 = 1.118 k/m Wires

1000 hours = 60000 minutes
167700 / 60000 = 279.5 m Wires

So the maths adds up to your images. The graphs show the average for the timespan, not the total produced in that time.

Bilka
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 2117
Joined: Sat Aug 13, 2016 9:20 am
Contact:

Re: [0.17.25] Production values displayed incorrectly

Post by Bilka » Fri Apr 05, 2019 3:09 pm

TreefrogGreaken is right, it shows the average for the time span. If you want to see the total production numbers, use the "all" tab.
I'm an admin over at https://wiki.factorio.com. Feel free to contact me if there's anything wrong (or right) with it.

liendacil
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Fri Apr 05, 2019 11:29 am
Contact:

Re: [0.17.25] Production values displayed incorrectly

Post by liendacil » Fri Apr 05, 2019 4:05 pm

I wasn't referring to the rates but to the values next to the thumbnails. My impression was that they are supposed to display the total number of items produced during the respective time span, i.e. overall 17M of copper wire, 14M in 1000h and 16M in 250h. But it doesn't make sense to have more items produced in a lower amount of time. That was the point of my post, I figure I should have stated it more clearly, sorry.

Fexx
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 11
Joined: Sat Jan 13, 2018 4:07 pm
Contact:

Re: [0.17.25] Production values displayed incorrectly

Post by Fexx » Sat Apr 20, 2019 9:46 am

I just wanted to report the same. It's quite confusing, and I can't see how this is not a bug.

FuryoftheStars
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 388
Joined: Tue Apr 25, 2017 2:01 pm
Contact:

Re: [0.17.25] Production values displayed incorrectly

Post by FuryoftheStars » Sat Apr 20, 2019 12:53 pm

I kind of agree with the OP. If you haven’t played as long as what the graph view is for (ie, if you’ve only played 65 hrs and are looking at the 250 & 1000 hr tabs), it shouldn’t be making the calculation as if you’ve actually played those 250/1000 hrs. It should go with your total play time or the tab’s time view, which ever is smaller.

Twinsen
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1033
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:10 am
Contact:

Re: [Twinsen] [0.17.25] Production values displayed incorrectly

Post by Twinsen » Tue Sep 03, 2019 3:44 pm

The last value in the history was not being added. So I fixed that in Version: 0.17.68

Unfortunately I also discovered a migration bug that doubles up to one sample worth of statistics when a save is loaded from before 0.17.44 and saved between 0.17.44 and 0.17.67. So if you did that your totals might now show a higher number than in the "All". Unfortunately I can no longer fix the corrupted stats but I fixed that migration in 0.17.68.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users