[0.17.4] Space in game path or save name causes problems with mods

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Vatharian
Inserter
Inserter
Posts: 45
Joined: Mon Feb 01, 2016 10:09 pm
Contact:

[0.17.4] Space in game path or save name causes problems with mods

Post by Vatharian »

I have found this issue that may indicate some fault in path resolution logic:
Factorio suddenly doesn't like spaces, neither in game path, nor in save names.

How I got this, is really confusing, so I am posting this in whole:

====== 8< ============================

I have these folders:
Image
Notice, that there is both Factorio and Factorio 0.17 folders - the former is 0.16.51 install, 0.17 is separate one for testing.

This is what I thought was the issue at first!

Next, I add some random mod, let the game restart, and sync a save with the mods...
Image

After restart I am greeted with following message:
Image

Notice the path!

Then I land in the main menu.

After few tries I usually end up in the game, and everything looks to be working, though.

Then I rename the folders with other installations:
Image

Try to sync save with this mod again, and...:
Image

removing and readding the mod still gives me the last message.

Finally I change the folder name to include underscore instead of space:
Image

And while synchronizing I get this:
Image

But wait, the name of the save... yes, it has a space!
So I quickly loaded the save (without sync), and resaved it:
Image
And presto:
Image
Conclusion: don't use spaces.
Veni, Vici, Spaghettici - never bus! (tm)

posila
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 5147
Joined: Thu Jun 11, 2015 1:35 pm
Contact:

Re: [0.17.4] Space in game path or save name causes problems with mods

Post by posila »

Thanks for the report.
Fixed for 0.17.5 ... again

Vatharian
Inserter
Inserter
Posts: 45
Joined: Mon Feb 01, 2016 10:09 pm
Contact:

Re: [0.17.4] Space in game path or save name causes problems with mods

Post by Vatharian »

Thank you!
Veni, Vici, Spaghettici - never bus! (tm)

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”