[audio bug] the higher i set it the worse quality i get

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
TeKett
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Mon Apr 09, 2018 5:27 pm
Contact:

[audio bug] the higher i set it the worse quality i get

Post by TeKett » Sun Apr 15, 2018 3:03 pm

the higher i set the bars, the lower quality i get. i put all of them on 25% inc the master, then turn my own speakers up it sounds just fine, but if i put lets say music on 100, and master on 25, the music starts to spark, and if i turn master up, overall quality drops like a stone. if i turn all to max the audio is almost incomprehensible


kitcat
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 64
Joined: Wed Apr 26, 2017 3:11 pm
Contact:

Re: [audio bug] the higher i set it the worse quality i get

Post by kitcat » Sun Apr 15, 2018 4:33 pm

The volume settings go up to 200 %. 100 % is right in the middle. Maxing out all volume sliders drives everything into clipping, which sounds horrible.

If you want maximum volume with no clipping, edit config.ini and make sure that under [sound] everything is set to 1.0 (100 %) or lower.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9471
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [audio bug] the higher i set it the worse quality i get

Post by Rseding91 » Tue Apr 17, 2018 10:14 pm

Thanks for the report. I've fixed it for the next version of 0.16 or 0.17 which ever comes first.

The sliders now only go to 100% so the game won't try to play sounds above max volume.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users