[0.16.27] Logistics tutorial - Far out roboport causes crash

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
comicalPenguin
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Sat Mar 10, 2018 6:16 pm
Contact:

[0.16.27] Logistics tutorial - Far out roboport causes crash

Post by comicalPenguin » Sat Mar 10, 2018 6:35 pm

I was doing the Basic Logistics System tutorial, and I had spaced out the 2nd roboport corner tip from the first one I placed (like a checkerboard square). The only way they were connected was through a diagonal connection. Then, after you put the request for belts (in your inventory GUI), the tutorial crashes with the error: Error while running event level::on_gui_click (ID 1) ...ing/Factorio/temp/currently-playing-tutorial/control.lua:437: attempt to index field 'robot_tag' (a nil value). Afterwards, the tutorial exited.

I retried the tutorial, this time not putting the 2nd roboport at the very edge of possible connection, and the tutorial continued fine. So, I'm thinking the problem has something to do with this edge case...

I haven't tried yet if this error occurs outside the tutorial. I also saw that there were a bunch of bug fixes for [0.16.28], some mentioning roboports, so I may upgrade my version to see if the problem still persists.
Attachments
factorio-previous.log
Log file which includes the error message
(6.81 KiB) Downloaded 40 times
factorioBugReport.png
screenshot of error as seen in game
factorioBugReport.png (247.4 KiB) Viewed 1011 times

User avatar
comicalPenguin
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Sat Mar 10, 2018 6:16 pm
Contact:

Re: [0.16.27] Logistics tutorial - Far out roboport causes crash

Post by comicalPenguin » Sat Mar 10, 2018 7:08 pm

Just tried it on 0.16.28. Got the same problem.

A bit more information (that I remembered as I was recreating the issue): I put the provider box in the very lower left corner of the 1st roboport so the robot is forced to cross over at the very diagonal to get the items.
Attachments
recreateError.png
recreateError.png (2.26 KiB) Viewed 1003 times

posila
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 3992
Joined: Thu Jun 11, 2015 1:35 pm
Contact:

Re: [0.16.27] Logistics tutorial - Far out roboport causes crash

Post by posila » Thu Mar 15, 2018 9:09 am

Thanks for the report.
Fixed for next release.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users