[Rseding91] [0.16.27] wagon hint is not always displayed with blueprints

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
jona5
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 12
Joined: Sat Mar 25, 2017 1:19 pm
Contact:

[Rseding91] [0.16.27] wagon hint is not always displayed with blueprints

Post by jona5 » Fri Mar 02, 2018 1:40 pm

Factorio usually hints the position of wagons in train stations when things are placed in the vicinity of the station. this is also the case when using blueprints.

i use blueprints for my station designs. now i encountered a blueprint, where this is not the case with version 0.16.27. i recall that this blueprint had no issues with the former versions. (see edit at end of post)

i stripped the blueprint to drill down the problem and it seems it has something to do with the perpendicular extend of the blueprint, but i am not sure.

this blueprint does not show the hints when placed as intended:

Code: Select all

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
blueprint_error_1.jpg
blueprint_error_1.jpg (178.22 KiB) Viewed 943 times
if i however create a blueprint where the two splitters at the bottom are removed, the wagon hints are correctly displayed:
blueprint_correct.jpg
blueprint_correct.jpg (178.3 KiB) Viewed 943 times
The working blueprint is

Code: Select all

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
i created a sandbox testlevel where the screenshots are from and which contains the blueprints, see attached files.

--------------------

EDIT: i did some further investigation and i must admit i was wrong. i went back to 0.16.22 and this blueprint does not trigger the hints there as well.

i was confused because i used to have this blueprint including the rails and i changed that recently. if rails are included, the hints are triggered in all versions. so i guess triggering the hints is the position of the (invisible) mouse pointer to be near the station. and if you use a blueprint that has its geometric center relatively far off the station, the hints are not triggered.

so all in all i guess this is not as much a bug but rather a feature request to have the hints triggered always if a ghost entity is to be placed near the station?!? :|
Attachments
factorio-current.log
(3.93 KiB) Downloaded 51 times
bug_201803.zip
(3.96 MiB) Downloaded 37 times

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9670
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [Rseding91] [0.16.27] wagon hint is not always displayed with blueprints

Post by Rseding91 » Sat Mar 03, 2018 7:58 pm

Thanks for the report. I changed it so it uses the bounding box of the entities in the blueprint to check what train stop indicators it should render instead of just the mouse position.

So in the next version of 0.16 if you're building a blueprint and any entity in the blueprint is near a train stop it will draw the markers.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

jona5
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 12
Joined: Sat Mar 25, 2017 1:19 pm
Contact:

Re: [Rseding91] [0.16.27] wagon hint is not always displayed with blueprints

Post by jona5 » Sun Mar 04, 2018 9:11 am

you guys are awesome, thanks! :D

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot]