[wheybags][0.16.20] Opening entity GUI in map view

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
secret_online
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Sat Jan 27, 2018 4:24 am
Contact:

[wheybags][0.16.20] Opening entity GUI in map view

Post by secret_online » Sat Jan 27, 2018 4:50 am

In the map view I tried to open the GUI of a train using right-click (which I changed the keybinding to), but it would not open. However using left click resulted in the GUI opening. Outside of map view the custom keybinding works.
While discovered on a train, this bug also appears for all entities with GUIs in the map.
This issue affects both singleplayer and multiplayer.
Steps to reproduce
  • Change "Open object's GUI" control in settings. It does not have to be a mouse button, keyboard buttons are also affected by this bug.
  • Confirm it works outside of map view.
  • Open map.
  • Try open entity using new keybind. It does not work.
  • Try using default (left click). It works.
Attachments
factorio-current.log
(10.28 KiB) Downloaded 41 times

User avatar
wheybags
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 300
Joined: Fri Jun 02, 2017 1:50 pm
Contact:

Re: [wheybags][0.16.20] Opening entity GUI in map view

Post by wheybags » Wed Jan 31, 2018 11:54 am

Fixed for 0.16.21.
There was special code handling the case where both drag and open entity were bound to the same thing (default, on left click), but it was just using the value of the drag binding for open entity regardless.
It should now account for custom bindings (and do the same thing for create tag, which it wasn't handling before).
Thanks for the report!

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users